País Valencià 24/01/2013

Fabra proposa a les empreses catalanes contràries a la independència traslladar la seu al País Valencià

El president del govern valencià critica els plans sobiranistes de la Generalitat i assegura que aquesta política convida moltes empreses a sortir de Catalunya

Efe
1 min
El president valencià ha participat avui al "Fórum Europa". / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha fet una crida a aquelles empreses a les quals la "falta d'estabilitat política a Catalunya" els genera "dubtes" i "incerteses" perquè s'instal·lin al País Valencià, on el que preocupa és "la generació d'ocupació". El cap del govern valencià ha fet aquest oferiment durant la seva intervenció al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, on ha qualificat d'"error" i de "cortina de fum" els plans independentistes de Catalunya.

"Aquí teniu la Comunitat Valenciana per a aquelles persones que veuen dubtes i incerteses en la falta d'estabilitat política a Catalunya", ha dit Fabra, que també ha reconegut que els plans sobiranistes de la Generalitat conviden a la "deslocalització" d'empreses ubicades al Principat.

Per Fabra, al contrari que a Catalunya, a l'autonomia que ell presideix no es mira d'"on ve" la gent, sinó si pot ajudar a millorar les expectatives econòmiques. Per aquest motiu, el president valencià ha explicat que s'està canviant la legislació amb l'objectiu que sigui més àgil obrir un negoci i així "donar resposta a les necessitats que puguin tenir els empresaris, vinguin d'on vinguin".

"Totes les persones o empreses que volen seguir exercint amb ambició el que és aquest caràcter emprenedor, que sàpiguen que a la Comunitat Valenciana l'única cosa que ens preocupa és la generació d'ocupació", fer anar endavant aquest territori i ajudar que també ho faci Espanya, ha incidit.

El president de la Generalitat Valenciana ha reiterat que Catalunya ha comès "un greu error" en no saber entendre quines són les preocupacions dels ciutadans, que el que estan demanant a l'administració és que se'ls ajudi a resoldre els seus problemes econòmics, ha afirmat.

stats