País Valencià 26/07/2013

Alberto Fabra assegura que deixarà el càrrec si alguna vegada és imputat després d'una investigació judicial

El president ha dit, però, que no abandonarà la Generalitat Valenciana si presenten denúncies únicament per desestabilitzar la institució

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl president valencià ha volgut mostrar que la seva política anticorrupció també és vàlida per a ell mateix. Preguntat per si deixaria el càrrec si algun dia es veiés imputat en un procés judicial, Alberto Fabra ha dit: "Si jo estigués imputat després d'una investigació judicial renunciaria".

Alberto Fabra, que ha fet aquesta contundent declaració en la roda de premsa que ha servit per fer balanç dels seus dos anys de govern, ha aclarit, però, que prendria la decisió d'abandonar la presidència de la Generalitat Valenciana sempre que un jutge acredités indicis de delicte en la seva conducta.

"El que no val és que algú vulgui utilitzar la justícia perquè jo surti de la política", ha advertit el president. Aquest avís podria anar dirigit a l'Associació Valenciana contra la Corrupció, una organització pràcticament desconeguda que fa poques setmanes va presentar una denúncia contra Alberto Fabra per la seva actuació quan era alcalde de Castelló de la Plana.

Fabra ha explicat que qualsevol imputació no servirà perquè marxi del Palau de la Generalitat. "Que ningú cregui que per evitar que jo pugui ser a la presidència, més enllà d'un procés instruït pels jutges, han d'anar presentant denúncies que l'únic que busquen és precisament això", ha afegit. Fabra, doncs, ha dit que deixarà el càrrec de president sempre que una investigació determini que podria haver comès algun delicte i no per una mera imputació formal.

El president de la Generalitat Valenciana ha aprofitat les preguntes dels periodistes per llançar també algun missatge als seus companys de partit sobre la seva política de "tolerància zero" amb la corrupció. Així, ha explicat que entén que hi hagi qui cregui que apartar els imputats de les responsabilitats de govern, tant a la Generalitat Valenciana com al PP, sigui el millor camí, però ha assegurat que ell ho fa amb la convicció que és "el millor per a la imatge de la Comunitat Valenciana".

stats