País Valencià 20/02/2013

L'Ajuntament d'Alzira prohibeix el consum d'aigua al municipi després de detectar-hi productes fitosanitaris

El consistori instal·larà al llarg d'aquesta setmana sis fonts d'osmosi inversa per subministrar aigua a la seva població, d'uns 45.000 habitants

Acn
1 min

AlziraL'Ajuntament d'Alzira (Ribera Alta) ha emès un ban municipal en què ha declarat l'aigua no apta per al consum, tant com a beguda com per ser utilitzada per cuinar aliments. En canvi, sí que es pot utilitzar per a la dutxa o altres usos. El consistori informa de l'aparició de residus de productes fitosanitaris a la xarxa de distribució d'aigua de consum humà que abasteix la major part del nucli urbà.

El consistori ha fet públic que està adoptant mesures per solucionar aquesta situació amb la instal·lació de fonts d'osmosi inversa en alguns punts de la ciutat. El consistori ha explicat que aquesta situació pot durar encara alguns mesos. Alzira instal·larà al llarg d'aquesta setmana sis fonts d'osmosi inversa per subministrar aigua a la seva població, d'uns 45.000 habitants.

L'Ajuntament ha informat de la presència de productes fitosanitaris en una de les anàlisis periòdiques que realitza a l'aigua provinent del distribuïdor Alzira-1. El consistori informa que no s'ha trobat presència d'aquests productes al pou de la Barraca d'Aigües Vives, per la qual cosa l'aigua d'aquesta zona pot ser utilitzada.

stats