Antonio Estañ és elegit nou líder de Podem al País Valencià

L'oriolà ha aconseguit 3.096 vots, el 41'64%; Pilar Lima 2.420 suports, el 32'54%; i Fabiola Meco 1920, el 25'82%.

Antonio Estañ és ja el nou secretari general de Podem al País Valencià. L'honor de fer-ho públic ha estat reservat a Pablo Iglesias, secretari general de la formació lila, qui ha escollit la fórmula d'una piulada a Twitter. Després ho ha confirmat el propi diputat en una compareixença pública a la seu del partit a la ciutat de València on Estañ ha estat acompanyat d'un trentena de dirigents i militants, entre ells, el seu antecessor, Antonio Montiel.

Estañ ha utilitzat també Twitter per agrair la participació a la diputada Fabiola Meco i a la senadora Pilar Lima, que han competit amb ell per la secretaria general.

Pel que fa al percentatge dels 7.685 vots emesos, l'oriolà ha aconseguit 3.096, el 41'64%; Pilar Lima ha recollit 2.420 suports, el 32'54%; i Fabiola Meco 1920, el 25'82%.

Més autonomia, més democràcia interna i més ambició

Sobre la nova línia d'actuació de Podem, Antonio Estañ ha explicat que considera que la seva candidatura ha estat la més votada perquè defensa "més autonomia" envers la direcció estatal de Pablo Iglesias, "més democràcia interna" i "més ambició".

Precisament, sobre aquesta ambició, Estañ ha avançat que complirà la seva promesa de permetre que la ciutadania avaluï el compliment del Pacte del Botànic, això sí, no ha concretat quin serà el mecanisme escollit, "ja que l'haurem de negociar amb PSPV i Compromís". En aquesta línia, Estañ ha avançat que convocaran en breu la comissió de seguiment de l'acord de govern signat per les tres forces que sustenten el Consell.

El dirigent oriolà també ha assegurat que, tot i que el govern que presideix Ximo Puig ha implementat mesures "molt positives, no ha posat les bases per a una transformació estructural".

El nou secretari general de Podem al País Valencià també ha assegurat que per complir l'objectiu de construir una organització "més horitzontal", i tal i com havia promès durant la campanya, no serà el portaveu a les Corts. Estañ no ha revelat quina serà la persona que ocuparà el lloc d'Antonio Montiel, tot i que Sandra Mínguez sembla la millor col·locada.

Sobre la relació amb la direcció estatal que encapçala Pablo Iglesias i la reclamada independència de l'executiva valenciana, el també diputat al parlament autonòmic ha estat especialment sintètic i només ha assegurat que la seva tasca serà "aterrar al País Valencià el projecte estatal".

Estañ també ha admès que esperaven més participació en el procés d'elecció del nou secretari general i ha reconegut que necessiten "il·lusionar a més gent".

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat