El dispositiu d'acollida i salvament de l''Aquarius' rep l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana

El Consell també ha reconegut el mèrit cultural del cantant Paco Muñoz

El dispositiu d'acollida i salvament de l''Aquarius' i l'exministra de Cultura Carmen Alborch seran guardonats amb l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana. Així ho ha anunciat aquest matí el Consell, que lliurarà el reconeixement el Nou d'Octubre, Diada Nacional del País Valencià.

En el segon esglaó dels guardons, el Consell ha premiat amb la distinció de la Generalitat els tenistes David Ferrer i Anabel Medina, que en ambdós casos enguany tanquen la seva trajectòria professional i abandonen l'alta competició. En aquest apartat, també seran reconegudes les rectores de la Universitat de València i Jaume I de Castelló, Mavi Mestre i Eva Alcón, les dues primeres dones a ostentar aquest càrrec al País Valencià. Per acabar, també aconseguiran la distinció el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola i el València CF amb motiu del seu centenari.

Mèrit cultural per a Paco Muñoz

Pel que fa als mèrits cultural, empresarial, social, esportiu i científic, la Generalitat Valenciana guardonarà dimarts fins a 26 persones o entitats, entre les que destaquen els cantants Paco Muñoz, Lluís Miquel Campos i Merxe Banyuls –aquesta a títol pòstum–, l'empresari Francisco Pons –també a títol pòstum–, la feminista gitana portuguesa Alexandrina Da Fonseca i el trinquet El Zurdo de Gandia (la Safor).

El + vist

El + comentat