Bernat Soria: "Jo no hauria tolerat que l'empresa que va fer la campanya a Andreu fes contractes amb el ministeri"

L'excap de Sanitat afirma que "mai" va tenir "la més mínima sospita" de possibles irregularitats

L'exministre de Sanitat, Bernat Soria, ha assegurat avui al Senat que "mai" va tenir "el més mínim indici" ni "sospita" d'irregularitats en el departament que va dirigir del 2007 al 2009 i ha explicat que tenia "absoluta confiança" en els tècnics i el personal que treballaven amb ell en el ministeri. En aquesta línia, Soria ha garantit que si hagués sabut que l'ex directora general de Consum, Etelvina Andreu, contractava la mateixa empresa que el 2007 havia gestionat la seva campanya com a candidata del PSPV a l'alcaldia d'Alacant "no hauria tolerat de cap manera aquest tipus de coincidència".

L'exministre ha comparegut davant la comissió d'investigació de la cambra alta que investiga el finançament dels partits, on el Partit Popular l'ha interrogat pels contractes adjudicats mentre ell era ministre a l'agència valenciana de comunicació i màrqueting, Crespo Gomar, acusada de finançar de manera opaca les campanyes electorals del PSPV.

Soria ha explicat que ell tenia "absoluta confiança" en els seus subordinats i ha reconegut que si els fets pels quals el jutjat número 43 de Madrid investiga Andreu demostressin un cas de corrupció, com li ha plantejat el senador del PP, Luis Aznar, això li faria "molt de mal". 

A més de defensar que ell no va tenir coneixement dels contractes que des de la direcció general de Consum es van fer amb aquesta empresa, l'exministre ha assegurat que tampoc es va assabentar de cap pràctica corrupta al seu departament. Soria ha afirmat que si hagués tingut indicis que "alguna cosa no s'havia fet correctament", hauria actuat.

Finalment, l'exministre ha defensat la seva independència del PSOE, partit al qual no pertany, la seva gestió al capdavant de Sanitat i, fins i tot, la seva posició com a "demòcrata" en contra de la corrupció. Soria s'ha descrit a ell mateix com "un no polític que defensa els polítics ".

Etelvina Andreu es nega a a declarar

Després de l'exministre ha comparegut davant la comissió la mateixa Etelvina Andreu, que s'ha acollit al seu dret a no declarar per consell dels seus advocats. "No són ganes de no ajudar-vos", ha assegurat l'exdirectora general de Consum.

Després de les intervencions d'avui, el Partit Popular ha sol·licitat les compareixences de les exministres d'Habitatge i Medi Ambient, Beatriz Corredor i Cristina Narbona, actual presidenta del PSOE, que també van adjudicar contractes a Crespo Gomar.

Les compareixences de Bernat Soria i d'Etelvina Andreu s'han produït després de les dutes a terme per l'exsecretari general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, pel seu cap de gabinet a les Corts Valencianes, Lluís Miquel Campos, i per l'exalcalde de Gandia, José Manuel Orengo.

Un informe policial afirma que diverses empreses podrien haver pagat serveis electorals a PSPV i Bloc

Més continguts de