País Valencià 18/10/2012

La Fiscalia demana retirar el passaport a Blasco i l'exconseller defensa la seva innocència en el cas Cooperació

L'exconseller de Solidaritat aporta la seva declaració de bens per demostrar que no hauria percebut cap comissió de la trama que desviava fons destinats al Tercer Món

Efe
1 min
L'exconseller Blasco a la sortida del TSJ valencià.

ValènciaL'exconseller de Solidaritat i exportaveu parlamentari del Partit Popular, Rafael Blasco, ha declarat avui com a imputat en la causa que investiga el frau de les ajudes destinades al Tercer Món. Durant més de nou hores, Blasco s'ha sotmès a un interrogatori per esclarir la seva presumpta relació amb la trama que desviava fons destinats a projectes de cooperació. Segons el propi acusat, la seva declaració ha servit per demostrar que l'acusació a la que s'enfronta per sis suposats delictes "no té cap objecte".

Blasco està acusat pels delictes de frau de subvencions, prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació de cabals públics i falsedat documental. Durant la seva declaració, Blasco ha defensat la seva innocència i ha assegurat no tindre cap relació amb la trama investigada. A la sortida del Tribunal Superior de Justícia valencià, l'exconseller ha dit que la declaració dissipar els dubtes sobre la seva "honorabilitat" i la seva gestió al capdavant de la conselleria de Solidaritat.

També ha aportat a la jutge instructora del cas la seva declaració de bens que "demostra" que el seu patrimoni no ha experimentat "cap increment" durant la seva etapa de conseller per tractar, així, de demostrar que no hauria rebut cap comissió de les ONG que rebien les subvencions i que després desviaven part dels diners per a projectes de cooperació.

De la seva banda, la fiscalia ha demanat la retirada del passaport de l'exconseller com a mesura cautelar per la seva presumpta implicació en el cas de corrupció. Segons ha pogut saber l'agència EFE per fonts properes a la causa, una de les acusacions particulars també hauria demanat a la jutge que instrueix el cas prendre aquesta mesura preventiva.

stats