El Bloc encomana a Enric Morera el lideratge del canvi polític al País Valencià

Morera és reelegit com a secretari general del Bloc amb el suport de 431 dels 499 vots dels compromissaris

El Bloc Nacionalista Valencià ha confiat hui a Enric Morera la secretaria general del partit amb el suport de 431 dels 499 compromissaris amb dret a vot. La candidatura encapçalada per Morera –l'única que es va presentar– sols ha tingut 57 vots en blanc i 11 de nuls. La proclamació d'Enric Morera com a nou secretari general (ocupa aquest càrrec des de 2003) ha sigut aquesta vesprada abans de l'acte de cloenda del 6è congrés nacional del Bloc celebrat aquest cap de setmana a València.

Després de fer pública la resolució de la votació de la candidatura de Morera, el secretari general s'ha dirigit als militants i simpatitzants que omplien la sala Nexus de la Universitat Politècnica de València. En el seu discurs de cloenda ha assegurat que el Bloc "ix més reforçat i amb l'objectiu de fer un compromís amb la societat per fer una alternativa positiva per superar la greu crisi. Tenim respostes, idees i tenim l'exemple clar d'allà on estem governant".

Morera considera que part de les respostes "han de vindre d'Europa i de casa nostra, per donar un horitzó de vida digna als nostres ciutadans. Som conscients que rebrem del PP una herència nefasta, però el nostre compromís serà refer el país, recuperar la democràcia i el benestar". El reelegit secretari general del Bloc ha llançat la iniciativa que eixa proposta de canvi "hem de fer-la amb altres aliats de la resta de l'Estat, amb els quals compartim valors, idees, i que tenim la primera oportunitat en les eleccions europees, on la Coalició Compromís ha de liderar eixe projecte".

Morera ha fet este discurs als militants i simpatitzants del Bloc i també als convidats a l'acte, com ara els socis polítics de Compromís (Iniciativa i Els Verds i Projecte Obert), representants dels principals sindicats (Intersindical, UGT, CCOO), la Unió de Llauradors, Escola Valenciana, Tirant lo Blanc, Valencians pel Canvi, CJCV, Lambda, Ca Revolta, Xúquer Viu, coŀlectius ecologistes i el president d'ACPV, Joan Francesc Mira.

Més continguts de