País Valencià 31/07/2013

El govern espanyol atorga al País Valencià un dèficit de l'1,6% per al 2013

El Consell de Política Fiscal i Financera ha aprovat el pla d'ajust de la Generalitat Valenciana elaborat després d'incomplir l'objectiu del 2012

Agències
1 min

Madrid / ValènciaLa reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) ha aprovat un objectiu de dèficit per al País Valencià de l'1,6%, tres dècimes superior a l'objectiu inicial fixat a les comunitats autònomes per al 2013.

Tot i que fonts coneixedores de la reunió han assegurat que la Generalitat Valenciana ha aconseguit de part del govern espanyol el nivell de dèficit més elevat de qualsevol autonomia, aquest 1,6% del PIB valencià no satisfà les reivindicacions del president Alberto Fabra, que exigia, divendres passat, un dèficit de "l'1,7 o l'1,8 per cent".

Abans de fixar l'objectiu de dèficit, el CPFF ha aprovat per unanimitat el pla d'ajust per a la Generalitat Valenciana com a conseqüència d'haver incomplert l'objectiu de dèficit de l'1,5% de 2012. El País Valencià va ser l'autonomia que va tancar el darrer exercici amb un dèficit més elevat, el 3,45%, que superava en més del doble el límit permès pel ministeri d'Hisenda.

stats