Camps culpa Compromís de la seva imputació per la F1: "Vol que hi hagi Fórmula 1 a Barcelona i no a València"

L'expresident qualifica la formació de "catalanista" i l'acusa de perjudicar el País Valencià

L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha assegurat avui que la seva imputació per les presumptes il·legalitats en l'organització de les curses de Fórmula 1 a València és un assumpte polític, del qual ha responsabilitzat Compromís, "un partit catalanista que vol que hi hagi Fórmula 1 a Barcelona i no a València". Camps ha fet aquestes declaracions instants abans de comparèixer davant el jutjat d'instrucció número 2 de València, que dirigeix una investigació que té el seu origen en denúncies del PSPV i Esquerra Unida.

"Compromís és un partit catalanista que vol que hi hagi Fórmula 1 a Barcelona i no a València. És el que va fer la denúncia; si això no és política ja em diran què és", ha assegurat l'expresident, que també creu que el PSPV "actua sempre contra els interessos de la Comunitat".

"No volen que València estigui al nivell de Barcelona; sempre han cregut que ha de ser subsidiària de Catalunya, i els feia mal profundament la Fórmula 1", ha insistit Camps, que ha subratllat que, no obstant això, l'actual Consell –format per PSPV i Compromís amb el suport parlamentari de Podem– ha continuat amb la política de grans esdeveniments en donar continuïtat a la Volvo Ocean Race de vela.

"La Fórmula 1 els feia mal perquè era el que més mal els podia fer a Catalunya i al seu gran premi. Tot allò que fes de València una ciutat amb capacitat de competir amb Catalunya és una cosa que Compromís ha intentat desmuntar durant aquests anys, i segueix fent-ho", ha afegit l'expresident valencià. Segons la seva opinió, la rendibilitat d'aquests grans esdeveniments esportius "és evident", com, segons ha afirmat, té intenció d'explicar davant la jutge.

Preguntat sobre si atendrà els periodistes després de la declaració a la porta principal dels jutjats, Camps ha respost afirmativament i ha fet broma assenyalant: "No tinc una casa fora de València de 600.000 euros com Pablo Iglesias, així que em tindran aquí sempre".

Sobre la imminent entrada a la presó de qui va ser consellera de Turisme i expresidenta de les Corts Milagrosa Martínez per la peça del cas Gürtel relativa al pavelló valencià a Fitur, Camps s'ha limitat a respondre: "Ja es deuen imaginar com em sento".

"Els patriotes no roben als seus conciutadans"

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha negat les acusacions de Camps i en finalitzar la reunió de l'executiu valencià ha assegurat que la justícia ha iniciat una investigació sobre la celebració dels grans premis de Fórmula 1 perquè el Partit Popular "va saquejar les arques públiques, i això és il·legal".

Oltra també ha defensat que el deure de tot ciutadà és denunciar qualsevol delicte del que sigui coneixedor, i ha retret a l'expresident que s'autoproclami defensor dels interessos valencians. "A Camps no el criden [a declarar com a imputat] per patriota, perquè els patriotes no roben als seus conciutadans", ha subratllat la vicepresidenta.

Aspar reconeix que va ser el govern valencià qui va negociar la F1 i que el 2008 ja se sabia que era deficitària