Cantó serà el candidat de Cs a la presidència del govern valencià i Baldoví el cap de llista de Compromís al Congrés

Ximo Puig té fins dimarts per decidir si avança les eleccions autonòmiques

En un debat polític en què tot sembla paralitzat a l'espera de saber si Ximo Puig avança al 28 d'abril les eleccions a les Corts Valencianes per intentar beneficiar-se de la mobilització dels votants progressistes que tothom pressuposa en els comicis al Congrés dels Diputats (i també per prendre vots a Compromís, que sembla que no té el vent a favor com a les eleccions municipals i autonòmiques), ahir dissabte es van confirmar dos candidats més per a la marató política de la primavera al País Valencià.

El primer és Toni Cantó, que, com estava previst, serà el candidat de Ciutadans a la presidència de la Generalitat Valenciana després sortir escollit amb el 93% dels vots en unes primàries amb una participació de només 671 militants. Hi han concorregut sis candidats, tots totalment desconeguts a excepció de l'ex-actor.

El segon nom és el del valencianista i exalcalde de Sueca Joan Baldoví, que ahir va ser designat cap de llista de Compromís al Congrés dels Diputats. Baldoví és l'únic militant de la coalició que ha optat a encapçalar la candidatura. A les primàries de Compromís s'hi han inscrit 49.700 persones.

Amb la tria de Cantó i Baldoví es confirmen dos noms en unes candidatures dels partits valencians que fins ara han deixat poques sorpreses i en què la presidència de la Generalitat Valenciana se la disputaran Ximo Puig, Isabel Bonig, Mónica Oltra, Toni Cantó i Rubén Dalmau.

Un cop confirmats els noms, l'únic gran element que queda per designar és la data. L'espera no serà gaire llarga, perquè el termini per avançar les eleccions a les Corts Valencianes s'acaba aquest dimarts. 72 hores més per alimentar un debat que, com és habitual, sembla que interessa més als periodistes i als politòlegs que als ciutadans.  

El + vist

El + comentat