País Valencià 20/09/2012

Fabra creu que el País Valencià està "més legitimat" que Catalunya per reclamar millores econòmiques

El president de la Generalitat Valenciana diu que Catalunya no té "més remei que comprometre's amb Espanya per ajudar a tirar endavant"

Efe
1 min
Fabra amb els empresaris valencians

ElxEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha afirmat que "la Comunitat Valenciana està més legitimada per reclamar" dotacions econòmiques que Catalunya per estar "infrafinançada". Preguntat pels periodistes per la reunió entre Mariano Rajoy i Artur Mas, el cap del govern valencià ha argumentat que, igual que en el cas de Catalunya, la balança fiscal valenciana és negativa i a més, en el cas del País Valencià, s'hi suma el fet que la renda per càpita està per sota de la mitjana de l'estat espanyol.

Fabra no s'ha mostrat sorprès per la resposta del president espanyol a la petició del president català de negociar un pacte fiscal. Pel president valencià, el no de Rajoy era l'"única resposta que es podia donar". Tanmateix, el cap de la Generalitat Valenciana ha manifestat que tots es troben dins d'un projecte amb el qual es pot tirar endavant si hi ha "esforç" i "compromís" per part de totes les comunitats autònomes.

Sobre la independència de Catalunya, Fabra ha evitat pronunciar-se obertament, si bé ha dit que "aquí no cal quedar-se al marge i abandonar el vaixell". "No li queda més remei [a Catalunya] que, igual que sol·licita ajuda a Espanya per tenir més finançament, comprometre's amb Espanya per ajudar a tirar endavant".

stats