Cessa la secretària autonòmica de Comunicació de la Generalitat Valenciana imputada per la gestió de Canal 9

Lola Johnson assegura que dimiteix per no perjudicar la imatge de la Generalitat Valenciana i perquè ningú pugui "treure profit" de la seva imputació

La secretària autonòmica de Comunicació de la Generalitat Valenciana, Lola Johnson, ha presentat avui la seva dimissió després de ser citada com a imputada per un jutjat que investigarà a diversos exdirectius de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per un suposat delicte de malversació en la gestió de l'ens públic.

En un comunicat, la mateixa Johnson, que va ser directora de la televisió valenciana entre el 2009 i el 2011, manifesta la seva total disposició a col·laborar amb la justícia i assegura que totes les actuacions al llarg de la seva vida professional s'han ajustat a "la legalitat i a la defensa de l'interès general".

A més de Johnson, el jutjat ha citat a declarar com a imputats quatre exdirectius més de RTVV per la possible comissió de delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial i malversació de cabals públics, i investigarà concretament un suposat "forat" de 1.300 milions d'euros.

En el seu comunicat, Lola Johnson assegura que, davant el coneixement "a través dels mitjans de comunicació d'una denúncia presentada per Compromís, i la citació a declarar el proper 8 de juliol, presento la meva dimissió com a secretària autonòmica de Comunicació, amb efectes de 23 de maig". Afirma igualment que pren aquesta decisió "per no perjudicar la imatge del Consell i perquè ningú pugui utilitzar en el seu propi benefici aquesta denúncia".

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha explicat avui en roda de premsa els detalls de la denúncia presentada pel seu grup al març i per la qual la jutge de Paterna ha citat a declarar al juliol els exresponsables de l'extinta radiotelevisió pública valenciana Lola Johnson, Luis Redondo, Lluís Motes, Nuria Romeral i José López Jaraba.

Els fets que ara s'investigaran comprenen des de 2010 fins al tancament de RTVV l'any 2013 i uns altres possibles delictes anteriors a aquesta última etapa.

El juny de 2011, el llavors president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, va remodelar el seu govern i va nomenar a Johnson, que fins llavors havia estat al capdavant de la televisió autonòmica, consellera de Cultura, Turisme i Esport, a més d'exercir les funcions de portaveu del govern valencià.

Posteriorment, i ja durant la Presidència d'Alberto Fabra, va deixar de ser portaveu però va mantenir la conselleria fins al desembre del 2012. El mateix Fabra la va recuperar com a secretària autonòmica de Comunicació el desembre passat.

Més continguts de