CINEMA

José Luis Moreno estudia comprar els estudis de cine de la Ciutat de la Llum d'Alacant

El govern valencià va anunciar el desembre que vol privatitzar el complex cinematogràfic. La Comissió Europea va determinar que els 265 milions invertits per la Generalitat valenciana han de tornar a l'erari públic

El productor José Luis Moreno estudia presentar una oferta al Govern valencià per a adquirir el complex cinematogràfic de la Ciutat de la Llum d'Alacant, actualment en procés de privatització. Segons ha avançat Moreno en la roda de presentació de la programació del teatre El Musical de València, del qual ara és gestor, està negociant amb diferents grups d'inversió una proposta d'adquisició d'aquestes instal·lacions de titularitat pública, que el Consell va posar en venda el passat mes de desembre.

La Generalitat valenciana ha reconegut que té "bastants pretendents" per a la Ciutat de la Llum en un procés privatitzador sense terminis concrets, que es desenvolupa coordinat amb la Comissió Europea, perquè Brussel·les doni del seu vistiplau a cadascuna de les fases. Al maig de 2012, la Comissió Europea va declarar il·legal l'ajuda de 265 milions d'euros de la Generalitat valenciana per a la construcció de Ciutat de la Llum, i va establir que Espanya recuperi els diners.

Segons Moreno, aquest complex, igual que el Palau dels Arts Reina Sofia de València, és "una joia", i "tant és" el que hagi costat a l'erari públic, perquè és una iniciativa "fantàstica" i "un motiu de orgull". La Ciutat de la Llum, ha assegurat, "té uns estudis de cinema com no n'hi ha a la resta del món", i el Palau dels Arts està a l'altura dels teatres operístics de Londres i Viena, de manera que "no cal deixar-se utilitzar per gent que té més fel que realisme".
A Moreno li sembla "tremendament injust" que es "polaritzi" a la Comunitat Valenciana com un "lloc terrible", perquè aquests dos recintes constitueixen "un exemple que s'hauria exportar".