País Valencià 12/02/2013

La Ciutat de les Arts i les Ciències es personarà en el cas Nóos pels pagaments a l'ONG d'Urdangarin

L'empresa pública que dirigeix el complexe d'oci i cultura va pagar a l'Institut Nóos part dels 3,1 milions d'euros que van costar les edicions del 'Valencia Summit'

Efe
1 min

ValènciaEl consell d'administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA) ha acordat personar-se en el cas Nóos que investiga el possible desviament de fons públics del País Valencià i les Illes Balears a l'Institut Nóos i en el qual figuren com imputats els seus exdirigents Iñaki Urdangarin i Diego Torres.

L'empresa pública CACSA ha acordat autoritzar a l'Advocacia de la Generalitat Valenciana "exercir les oportunes accions civils" per reclamar les quantitats que es van abonar a l'Institut Nóos per la celebració de tres edicions del 'Valencia Summit'. L'objectiu d'aquesta personació, instada a CACSA per part del jutge instructor José Castro, es produeix arran els indicis que apunten la possibilitat que s'hagués produït "una doble facturació i factures falses" en l'organització d'aquests esdeveniments.

La personació de CACSA es produeix després que divendres passat el Govern valencià també acordés emprendre accions civil en la causa que investiga el jutjat número 3 de Palma. En l'escrit del jutge Castro en el qual es fixava una fiança de 8,1 milions per a Iñaki Urdangarin i Diego Torres, s'indicava a la Generalitat Valenciana, a CACSA i a la Fundación Valencia Turismo Convention Bureau la possibilitat d'adherir-se a aquesta reclamació de fiança.

Nóos va percebre aproximadament 3,1 milions d'euros de Valencia Turismo Convention Bureau i de CACSA, organismes dependents respectivament de l'Ajuntament de València i de la Generalitat Valenciana, per organitzar entre 2004 i 2006 les jornades 'Valencia Summit' sobre esdeveniments esportius.

stats