País Valencià 13/12/2012

Mònica Oltra anuncia una iniciativa legislativa popular contra el pagament del deute públic "il·legítim"

La portaveu adjunta de Compromís denuncia que els "governants inútils i interessats" han endeutat el país en benefici d'"uns pocs" i no de l'interès general

Ara
1 min

ValènciaLa coalició Compromís ha anunciat l'impuls d'una iniciativa legislativa popular (ILP) per frenar el pagament del deute públic il·legítim. Segons ha explicat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, el deute "il·legítim" és aquell que "produeixen els governants inútils i interessats en defensar l'oligarquia, que endeuten tot un país per a benefici d'uns pocs, per al benefici del poder financer i que genera patiment en el poble".

Oltra ha assenyalat que el deute que no és legítim "no es paga", i per això ha anunciat que la seva coalició "iniciarà tots els tràmits necessaris per poder eixir al carrer durant la pròxima primavera a arreplegar signatures per a una ILP que propose la moratòria en el deute amb els bancs fins que una auditoria ciutadana determine si eixe deute és legítim o no".

Per contra, Mònica Oltra ha explicat que el deute legítim és aquell "que es fa des dels poders públics per a l'interès general, amb el qual es fan infraestructures sanitàries, escolars, de transport, i es garanteix el benestar de la gent". Per Oltra, aquest deute públic és "legítim" perquè es converteix en una "eina econòmica al servei de les persones i al servei de la creació d'ocupació".

La portaveu adjunta de Compromís ha recordat que la coalició ja va portar una ILP a les Corts Valencianes per l'educació infantil de 0 a 3 anys, i ha defensat que ara impulsaran una nova iniciativa ciutadana perquè des de Compromís entenen que en aquests moments la democràcia "necessita més mecanismes de participació directa" que permetin els ciutadans "expressar directament la seva voluntat".

stats