El PP valencià abandona el ple de les Corts després de ser acusat d'enviar "lladres de guant blanc"

Els diputats populars han acudit a l'hemicicle amb pancartes amb el 'hashtag' #llibertateducativa i han fet crits de "Llibertat, llibertat!"

El debat sobre l'educació concertada ha tensionat la sessió de control al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i ha propiciat l'abandó de l'hemicicle dels diputats del Partit Popular. El motiu han estat les paraules del portaveu de Compromís, Fran Ferri, que ha afirmat que el PP quan "està a l'oposició ve amb samarretes blanques, però quan governa ens envia lladres de guant blanc". Ferri ha fet referència a la peça de roba lluïda pels diputats populars en suport a la manifestació que dissabte va recórrer els carrers de la ciutat de València en defensa de l'educació concertada. Els representants del PP han acudit a les Corts amb cartells amb el 'hashtag' #llibertateducativa i han fet crits de "Llibertat, llibertat!".

L'enfrontament ja s'havia iniciat moments abans amb la compareixença del conseller d'Educació, Vicent Marzà, que ha acusat els diputats del PP  de " no complir dos manaments: no mentiràs i no furtaràs".

Aquestes afirmacions han provocat que Bonig demanés el torn de paraula per "al·lusions i per vulneració de l'honor del seu grup", i ha respost que el PP defensa la llibertat: "En aquest grup ni es roba ni es menteix, potser qui ho fa són vostès o els seus socis".

Durant la seva intervenció, Isabel Bonig, que ha col·locat una samarreta en suport de l'educació concertada al faristol, ha dit que si el PP recupera el govern valencià derogarà el decret de plurilingüisme, "de xantatge lingüístic", i recuperarà els concerts educatius i "la llibertat educativa". Bonig ha acusat el Consell de ser "reaccionari" i ha dit que els seus membres "abans eren darrere de la pancarta i ara es parapeten amb la catifa vermella".

En resposta, el president Ximo Puig ha contestat que l'arranjament escolar s'ha realitzat responent a criteris objectius i a la necessitat de les places i que cap estudiant que ha iniciat els estudis de batxillerat haurà d'abandonar el seu centre. "Quan vostè diu llibertat, realment diu privilegis i desigualtat", ha indicat Puig, i ha remarcat que tan sols a Madrid i el País Valencià hi ha batxillerat concertat.