Compromís alerta el responsable de la Caja Mágica de la morositat del PP, que encara no ha pagat el congrés del 2008

La diputada Marta Sorlí ha reclamat a Luisa Fernanda Rudi l'abonament dels 570.000 euros que el partit deu a FiraValència

La diputada al Congrés de Compromís, Marta Sorlí, ha explicat que la seva formació ha alertat l'empresa organitzadora del futur congrés que el Partit Popular  celebrarà a Madrid entre els dies 10 i 12 de febrer de 2017 de la possibilitat de no cobrar pels serveis prestats, tal com li va passar a l'entitat FiraValència, que mai ha arribat a ingressar la quantitat facturada pel muntatge del congrés de l'any 2008 que va suposar l'ascens a la presidència del partit de Mariano Rajoy.

Sorlí ha recordat que  FiraValència va denunciar a finals de l'any passat el PP per reclamar-li l'abonament dels 568.511 euros que va costar el congrés celebrat l'any 2008 i que encara avui estan pendents d'abonar. El PP al·lega, per tal de no abonar la factura, que el deute està prescrit i que, a més a més, FiraValència li va cedir de manera gratuïta l'espai.

En una compareixença davant els mitjans a les portes del Congrés, la diputada Marta Sorlí ha explicat que des de la coalició valenciana han enviat una carta al conseller delegat de Madrid Espacios y Congresos –entitat de la qual depèn l'espai de la Caja Mágica on té previst el PP celebrar el seu conclave– alertant dels "riscos" que pot assumir "acollint un partit morós" en un dels seus recintes. Així, en la carta relata els fets ocorreguts des del 2008 i la interposició de la demanda judicial per impagament perquè pugui "obrar en conseqüència".

La mateixa carta ha remès a l'expresidenta de l'Aragó i ara responsable del comitè organitzador del pròxim congrés del PP, Luisa Fernanda Rudi. En la missiva, Sorlí insta Rudi a fer efectiu el pagament del deute abans de la celebració de la cimera del partit conservador el febrer del 2017. En les dues cartes, Compromís adjunta la factura impagada emesa per FiraValència i incorporada a la demanda.

Més continguts de

El + vist

El + comentat