País Valencià 09/09/2013

Els ciutadans decidiran si Compromís ha de donar suport o no a la llei de transparència

La coalició destaca que aquesta serà la primera experiència de democràcia directa al Parlament espanyol

Acn
1 min

ValènciaLa coalició Compromís-Equo al Congrés dels Diputats ha creat una pàgina web on els ciutadans podran decidir el sentit del vot del diputat de la formació, Joan Baldoví, en el debat sobre el projecte de llei de transparència que es produirà al Parlament espanyol el pròxim dijous.

A través de la web 'Congreso transparente' els ciutadans tenen accés a les principals propostes de la llei i al sentit de les esmenes. Els usuaris poden votar cadascun dels punts i enviar les respostes. En última instància es pregunta quin ha de ser el sentit del vot de Baldoví en cas que es tombin totes les propostes de la coalició.

La formació ha destacat en un comunicat que es tracta de la primera experiència de democràcia directa al Parlament espanyol. Compromís-Equo considera que el text que presenta el govern espanyol és poc ambiciós i exclou moltes institucions. La proposta reclama, entre altres coses, que es reconegui el dret d'accés a la informació com un dret fonamental, alhora que lamenta que s'exclogui d'aquesta llei la casa reial, els partits, els sindicats i les associacions empresarials que reben subvencions públiques.

La web divideix la llei en sis blocs (Dret a la informació com a dret fonamental, Subjectes obligats, Regulació de lobbies, Formats de la informació, Causes de la inadmissió, Silenci administratiu negatiu, Òrgan de transparència) que resumeixen les principals propostes i el sentit de les esmenes que els diferents grups han presentat.

En cada un d'aquests blocs hi ha una sèrie d'elements pels quals caldrà optar. El resultat de la consulta determinarà el sentit de les votacions del diputat valencià Joan Baldoví.

stats