El Consell d'Europa proposa inhabilitar deu anys el senador valencià acusat de corrupció

El diputat del PDECat Jordi Xuclà podria rebre una sanció de dos anys

La comissió de reglament de l’assemblea parlamentària del Consell d'Europa proposarà que el senador valencià del Partit Popular Pedro Agramunt sigui sancionat amb deu anys d’inhabilitació per pràctiques corruptes, tal com ha avançat aquest matí À Punt. Ara el Consell d’Europa haurà de donar el vistiplau a la mesura i fer-la pública. La sanció suposarà que Agramunt deixi de ser membre de la cambra i perdi el dret de vot, a iniciar resolucions i a formar part de qualsevol tipus de missió diplomàtica.

Pel que fa al diputat del PDECat Jordi Xuclà i altres membres investigats, la proposta és una sanció de dos anys, ja que es considera que han comès una violació greu del codi de conducta. Alguns membres de la comissió de reglament han avançat a les xarxes socials la sanció que han acordat per a Agramunt i l'han qualificat com un càstig contra la corrupció.

Pedro Agramunt va comparèixer ahir a la comissió de reglament per defensar-se de diverses acusacions per corrupció, incloses les que afirmen que hauria rebut serveis sexuals a canvi de beneficiar l’Azerbaidjan, "suavitzar les crítiques" contra les autoritats d’aquest país i amagar la seva brutalitat. La posició d’Agramunt va ser especialment rellevant els anys 2003, 2005, 2010 i 2013, quan va ocupar el càrrec de relator del comitè de vigilància de l’Azerbaidjan.

Un senador valencià nega que fos subornat amb prostitutes i assegura que no dimitirà

Més continguts de