El País Valencià acollirà periodistes perseguits per règims dictatorials o procedents de països en guerra

La iniciativa la duran a terme el Consell, l'Ajuntament de València i la Unió de Periodistes Valencians

El Consell col·laborarà en un projecte per acollir periodistes perseguits per règims dictatorials o procedents de països en guerra. Es tracta d'una iniciativa que el govern valencià durà a terme en col·laboració amb l'Ajuntament de València i la Unió de Periodistes Valencians. Així ho ha anunciat el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, durant la trobada que, al costat de l'alcalde de València, Joan Ribó, ha mantingut amb els organitzadors i participants de l'Internet Freedom Festival, que se celebra aquesta setmana a la ciutat.

Per a Alcaraz, "la transparència necessita mitjans de comunicació lliures i actius", i ha assenyalat que "des de la Generalitat sempre hem mostrat un fort compromís amb els refugiats". A més, ha destacat que amb aquest projecte "la ciutat de València es converteix en referent i cabdal dels drets humans".

Per la seva banda, l'alcalde Joan Ribó ha valorat de forma positiva que "València es converteixi, de nou, en ciutat de refugi". I ha afegit que "en plena expansió de les noves tecnologies no es pot transmetre informació sense periodistes qualificats".

El + vist

El + comentat