País Valencià 24/10/2012

L'anunci de Ford d'augmentar la producció de la factoria d'Almussafes obliga a Fabra a exigir el Corredor Mediterrani

El president valencià reconeix que la infraestructura ferroviària és necessària perquè suposa "un estalvi substancial" per cada vehicle transportat

Efe
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha qualificat de "gran notícia" que Ford decideixi traslladar part de la seva producció europea a la factoria que la companyia té a la localitat d'Almussafes. Segons ell mateix ha assegurat, els directius de Ford li han comunicat aquest matí la decisió de la multinacional nord-americana de tancar en 2014 la seva factoria belga de Genk per traslladar la seva producció a la planta valenciana.

El cap del govern valencià ha reconegut que encara es desconeixen les dades concretes del projecte però sí ha reivindicat que aquest anunci confirma que les polítiques d'infraestructures realitzades en els últims anys per millorar la connexió amb altres països, unit a les "polítiques de reformes i d'austeritat", generen en les grans empreses "confiança suficient" per seguir apostant pel País Valencià.

Ha insistit a reivindicar la necessitat d'apostar pel projecte del Corredor Mediterrani i s'ha mostrat convençut, en aquest sentit, que la multinacional nord-americana ho ha tingut en compte a l'hora de decidir incrementar la seva aposta per la planta d'Almussafes: "Ha estat determinant". La decisió de Ford, ha insistit, "reforça" la idea que la necessària inversió públic-privada en el Corredor Mediterrani generarà ocupació i prosperitat "per tota Espanya, no només per a la Comunitat Valenciana".

Preguntat sobre si el president de Ford España, José Manuel Machado, li ha traslladat si la multinacional imposarà alguna condició per a aquesta nova inversió, ha contestat que no però ha afegit: "És cert que una de les coses que en el seu moment vam parlar –amb la direcció de Ford– va ser la defensa del Corredor Mediterrani", doncs que suposa "un estalvi substancial" per cada vehicle transportat.

stats