Publicitat
Publicitat

Les Corts acorden allargar el període de sessions fins al març

La mesa de les Corts Valencianes va aprovar ahir, amb l’acord dels quatre grups parlamentaris amb representació en la Junta de Síndics, una proposta del Partit Popular d’allargar l’actual període de sessions fins al final de l’actual legislatura, de manera que no finalitzarà el 31 de desembre sinó quan el president de la Generalitat, Alberto Fabra, firme el decret de dissolució de la Cambra, que serà previsiblement a finals del mes de març.

El portaveu del PP, Jorge Bellver, en declaracions als mitjans després de la Junta de Síndics, va destacar que “l’avantatge” que suposa prolongar el període de sessions és que els grups no hauran de tornar a registrar totes les iniciatives que actualment estan en marxa i que decaurien si s’acabara el període de sessions ara al desembre, com s’ha fet altres anys.

Per la seua banda, el portaveu del PSPV, Antonio Torres, va destacar que “ja era hora” que al gener se celebraren sessions parlamentàries i va destacar que per fer-ho possible no cal modificar l’Estatut, perquè estableix “un mínim de huit mesos” de treball en les Corts a l’any, però no marca un màxim. Torres es va referir així a un dels arguments que utilitza el PP per justificar la reforma estatutària que proposa i que consisteix a modificar el text de màxim rang legal del País Valencià per fer constar que el període de sessions de les Corts siga d’11 mesos.

De la mateixa manera, el síndic de Compromís, Enric Morera, va qualificar com una “bona decisió” i una “mesura correcta” allargar el període de sessions, perquè “el que volem és treballar”, va afegir el diputat nacionalista. També va valorar positivament aquesta mesura el portaveu d’Esquerra Unida, Ignacio Blanco, que també va aprofitar per avançar que quan es debata en la Junta de Síndics el calendari parlamentari proposarà que hi haja sessions de control al president també al mes de gener.

Vocals de la Junta Electoral

D’altra banda, Bellver va informar que havia proposat a la mesa de les Corts el nomenament dels tres vocals de la Junta Electoral del País Valencià. En concret, va plantejar que continuen Tomás Sala i Remedios Sánchez i va proposar que la vacant l’ocupe el catedràtic de dret constitucional Carlos Flores.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT