Convoquen una besada LGTB en resposta a l'agressió contra dues noies a València

Un home ha estat detingut per presumptament haver agredit i insultat les dues joves

Lambda, l'associació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals del País Valencià, ha convocat per demà dimarts una besada LGTB en resposta a l'agressió patida per una parella de noies al barri de Patraix de València.

Amb el lema 'Si en toquen una, ens toquen a totes! Cap agressió sense resposta!', la iniciativa pretén mostrar el rebuig a l'agressió duta a terme per un home de 50 anys d'origen algerià que ha estat detingut per un delicte d'odi per, presumptament, haver agredit i insultat una parella de noies que s'havien fet un petó, a les quals també va escopir. Després hauria intentat justificar l'acció als agents.

Una telefonada al 091 va alertar d'una baralla entre dues noies i un home. Quan poc després els agents desplaçats els van separar, van observar que tots tres presentaven petites lesions a la cara i les mans. Els policies van descobrir que les noies s'havien fet un petó i que després, segons sembla, l'home s'hauria dirigit a elles "i els va preguntar si es podia sumar al que feien, de manera que totes dues li van dir que no i que les deixés en pau".

A continuació, i segons el comunicat policial, l'home hauria començat a insultar-les amb frases com "guarres" i "fastigoses", i a agredir-les estirant-los els cabells i clavant-los cops a la cara, a més d'escopir-les. La nota de premsa també afirma que les víctimes presentaven esgarrapades al coll i el braç, i una, a més, una ferida en un puny.

El presumpte agressor: "Dues dones no es poden fer un petó al carrer"

L'agressor, que no té antecedents policials, va intentar justificar l'acció davant els agents dient-los frases com "Dues dones no es poden fer un petó al carrer" i "Els grans han de dir als joves què està bé i què està malament". Els policies, després de les investigacions pertinents, el van detenir com a presumpte autor d'un delicte d'odi i posteriorment va passar a disposició judicial.

Més continguts de