Dos polissons moren ofegats després de llançar-se al mar al port de València

Moren 50 migrants en dues embarcacions que es dirigien a les Illes Canàries

Dos polissons que viatjaven en una embarcació han mort ofegats després de llançar-se al mar al port de València. Els fets haurien passat al voltant de les set del matí, quan un vaixell del qual es desconeix la procedència i la bandera, i que acabava d'atracar al port, ha informat els pràctics que dues persones s'havien llançat a l'aigua. En aquest moment s'ha activat el protocol d'emergència i s'ha iniciat la recerca dels dos polissons. Amb aquest objectiu, s'ha traslladat al port un equip del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEA) de la Guàrdia Civil. Els agents no han pogut salvar la vida als dos polissons i cap a les 10 del matí han tret els cadàvers de l'aigua.

L'institut armat investiga les circumstàncies dels fets i encara no ha transcendit cap dada de les dues persones mortes. Tot i que encara se'n desconeix l'edat o l'origen, alguns treballadors del port de València han publicat a les xarxes socials que es tractaria de dos menors edat.

La mort d'aquests dos polissons al port de València arriba poques hores després que almenys mig centenar de migrants subsaharians morissin també ofegats quan intentaven arribar a les Illes Canàries en dues embarcacions.

En el primer naufragi almenys 10 persones han morir i 10 mes han sigut rescatades a l'enfonsar-se la seva pastera davant les costes de Dahla, al Sàhara Occidental. Les autoritats marroquines continuen mobilitzades per rescatar altres possibles supervivents o cadàvers, circumstància que podria elevar el recompte de víctimes.

En el segon, 40 migrants han mort ofegats després del naufragi de la pastera en la qual han salpat des de les costes de Nuadibú, a Mauritània. D'aquesta embarcació, només s'ha pogut rescatar amb vida una persona.

La defensora dels drets dels migrants i portaveu de l'ONG espanyola Caminando Fronteras, Helena Maleno, ha denunciat que les embarcacions que transporten aquestes persones "tenen cada vegada pitjors condicions i la gent corre més risc". "A més, salpen amb males condicions meteorològiques perquè estan totalment desesperats, i hi ha qui s'aprofita d'aquesta desesperació".

En declaracions a l'agència Efe, Maleno també ha criticat "el mal funcionament dels serveis de salvament", i ha lamentat que la coordinació entre Espanya, el Marroc i Mauritània per al control migratori no es reprodueixi quan cal "salvar vides". Per últim, la portaveu de Caminando Fronteras ha defensat la necessitat de considerar aquests morts com a "víctimes d'un naufragi i no com a emigrants irregulars", al mateix temps que ha insistit en la necessitat d'oferir acompanyament psicosocial als supervivents.

El + vist

El + comentat