El TSJ valencià serà l'encarregat de decidir sobre la legalitat de l'ERO de Radiotelevisió Valenciana

El Tribunal Suprem ha resolt que sigui el TSJ qui jutgi la causa i no l'Audiència Nacional perquè tots els treballadors afectats per l'ERO són del País Valencià

El Tribunal Suprem ha decidit que sigui la sala social del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià l'òrgan competent per resoldre les demandes col·lectives presentades per diversos sindicats contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) aprovat i executat sobre el personal de Radiotelevisió Valenciana. El Suprem fonamenta aquesta decisió en què l'ERO tan sols afecta a treballadors que que presten els seus serveis en centres de treball situats al País Valencià.

D'aquesta forma, el Tribunal Suprem ha resolt la qüestió plantejada de conflicte negatiu de competència entre la sala social del TSJ valencià i la de l'Audiència Nacional, en haver rebutjat respectivament la seva competència per conèixer de la impugnació de l'acomiadament col·lectiu sobre la base de la circumstància que estenia o no els seus efectes a un àmbit territorial superior al d'una comunitat autònoma.

El procés d'impugnació de l'ERO va ser instat pels sindicats CGT, CCOO, UGT, USO, Intersindical, CSI·F i el comitè d'empresa contra la televisió i la ràdio públiques, l'ens i la Presidència de la Generalitat Valenciana. L'acte del 20 de maig del Suprem afirma que la competència és del TSJ valencià perquè els efectes de l'ERO a Radiotelevisió Valenciana no s'estenen més enllà de l'àmbit territorial d'"una comunidad autónoma".

El + vist

El + comentat