País Valencià 25/07/2012

Radiotelevisió Valenciana sols emetrà informatius durant els dos dies de vaga

Canal 9 no tindrà programació pròpia i emetrà el senyal del canal d'informació Nou 24. La programació de Ràdio 9 serà íntegrament musical. Els informatius de televisió i ràdio obriran amb informació de la vaga

Ara
1 min
Protesta dels treballadors de RTVV

ValènciaEl comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i la direcció de l'empresa han acordat els serveis mínims per a les 48 hores de vaga convocades pels treballadors els propers dies 27 i 28 en protesta per l'ERO que acomiadarà un màxim de 1.295 empleats. Segons ha informat Intersindical Valenciana, la programació de la televisió i ràdio públiques es veurà substancialment afectada durant aquests dos dies.

Els tres canals de televisió emetran el senyal únic del Nou 24 i els informatius veuran reduïda la seua durada a la meitat. Així, el telenotícies del migdia tindrà una durada de 40 minuts mentre que el de la nit tan sols durarà 20. Durant divendres i dissabte, la televisió pública valenciana no emetrà cap programa en directe i el nombre de rondes informatives del Nou 24 es veurà reduït en més de la meitat.

Altre dels acords aconseguits pels sis sindicats i la direcció de l'ens públic és que tots els informatius obriran amb una notícia sobre la vaga, explicant els seus motius, i a la pantalla apareixerà un missatge que explique a l'audiència els motius de l'alteració de la programació habitual.

A la ràdio la programació també cau, excepte els butlletins i els informatius que duraran la meitat. Tota la graella serà substituïda per música sense locució i cada 30 minuts s’informarà dels motius pels quals la programació s’ha vist alterada amb la lectura del mateix missatge que s’emetrà per la televisió.

"Aquest acord, que serà subscrit formalment demà, va camí de convertir-se en un èxit rotund", explica Intersindical en un comunicat. Tanmateix, el sindicat fa una crida a la mobilització dels treballadors de RTVV a qui anima a secundar la vaga dels dies 27 i 28.

stats