País Valencià 02/10/2012

La justícia podria considerar il·legal l'ERO de Radiotelevisió Valenciana

El Tribunal Superior de Justícia valencià admet a tràmit la demanda col·lectiva presentada per Intersindical i fixa la data del judici el dia 6 de novembre

Acn
1 min
Divendres els treballadors es van manifestar davant les instal·lacions de Burjassot.

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha admès a tràmit la demanda col·lectiva presentada per Intersindical contra l'ERO aprovat en Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i que preveu acomiadar 1.198 treballadors. Amb l'admissió de la demanda, la justícia valenciana podria considerar il·legal l'acomiadament massiu de la radiotelevisió pública valenciana i aturar el desmantellament de l'ens públic.

Segons ha informat el sindicat a través d'un comunicat, l'alt tribunal valencià ha fixat la data del judici el proper dia 6 de novembre. Des d'avui mateix, el secretari judicial donarà trasllat de la demanda a RTVV i li requerirà perquè en el termini de 5 dies presenti la documentació, les actes del període de consultes i la comunicació a l'autoritat laboral del seu resultat, en compliment de la Llei de Jurisdicció Social, recentement modificada per la Reforma Laboral.

Intersindical informa que així mateix el secretari judicial ordenarà a l'empresari que, en el termini de 5 dies, notifiqui als treballadors que pogueren estar afectats pel comiat col·lectiu l'existència del procés plantejat per Intersindical. Els treballadors disposaran de 15 dies per a comunicar al Tribunal Superior de Justícia valencià un domicili a efectes que se'ls notifiqui la sentència.

El sindicat ha exigit a través d'un comunicat que davant la imminència de la vista es paralitzi l'execució de l'ERO fins que els tribunals es pronuncien.

stats