ERPV crida a defensar la democràcia davant "la repressió" de l'Estat a Catalunya

Els independentistes valencians reclamen alçar la veu contra PP, PSOE i Cs

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha cridat a defensar la democràcia i els drets civils i polítics del poble de Catalunya i de la resta de pobles de l'Estat "davant la repressió a la democràcia" i ha apel·lat a preservar "els drets i les llibertats del poble català i, amb això, a defensar les nostres llibertats i els nostres drets".

La formació independentista ha fet púbic un comunicat en què assegura que amb l'aplicació de l'article 155 el govern espanyol "s'ha carregat la democràcia espanyola i això ens ha de fer alçar la veu contra el govern i aquells que li donen suport: PSOE i Cs". "No podem consentir que les forces polítiques amb menys representació a Catalunya, aquelles que són menys valorades pel poble català, decideixin el futur de Catalunya, suplantin el seu govern, es facin càrrec de la seguretat i controlin els mitjans públics catalans".

ERPV defensa que el govern de Catalunya i el Parlament català han estat elegits per la ciutadania i "estan legitimats per decidir en nom del poble de Catalunya". "Més encara després dels resultats del referèndum de l'1 d'octubre, en què el 'sí' va guanyar abastament malgrat la violència policial exercida per l'Estat".

"La violència patida a Catalunya ens ha fet viure episodis impensables en un estat democràtic: detencions d'alcaldes i càrrecs públics, violació de correus, intervenció dels comptes de la Generalitat, agressions a la població civil, detenció i empresonaments sense fiança per idees polítiques. El que volen és empresonar l'esperança i no ho aconseguiran", ha conclòs la formació independentista.