Publicitat
Publicitat

Enric Morera anuncia que no optarà a ser el candidat de Compromís a la Generalitat Valenciana

El portaveu de Compromís i líder del Bloc optarà a ser el número 1 per la circumscripció de València, encara que oficialment seria el 2 en la llista

El portaveu de Compromís en les Corts i secretari general del Bloc, Enric Morera, ha fet públic aquest dijous en una carta adreçada als militants i simpatitzants de la coalició que renuncia a presentar-se a les primàries per ser el candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana. En aquesta comunicació, Morera trasllada el seu "suport" a Mònica Oltra perquè siga ella qui ocupe el número 1 de Compromís en les eleccions autonòmiques.

La renúncia de Morera a optar a la presidència de la Generalitat no implica que no es presente a les primàries. En la mateixa carta, el líder del partit nacionalista confirma que sí es presentarà a la votació per ser el cap de llista de la circumscripció de València. Siga Morera l'elegit o no, ocuparà el número 2 en la llista de la demarcació de València, ja que el número 1 estarà ocupat pel candidat a la presidència de la Generalitat.

Si no hi ha cap sorpresa, Mònica Oltra, a qui Morera ja ha traslladat el seu suport, serà la candidata de Compromís en les eleccions autonòmiques del 24 de maig. La portaveu adjunta de Compromís ja va avançar fa uns mesos la seua intenció de presentar-se a les primàries. A partir d'aquest moment, els rumors sobre la renúncia de Morera a disputar-li el cap de llista a Oltra van anar creixent.

En la seua carta, Enric Morera assenyala: "Personalment tinc decidit, des de fa molt de temps, que el meu paper ha de ser el de la planificació del canvi, treballar perquè el canvi arribe a tots els racons i perdure en el temps [...] Per això, us anuncie, una vegada aprovat el reglament pel Consell General, que em presentaré per encapçalar la candidatura de Compromís per la circumscripció de València on hem de traure un grandíssim resultat. I, com no podia ser d’una altra manera, dir-vos que done el meu suport a Mònica Oltra en la seua voluntat de ser la candidata a la Presidència de la Generalitat. Sap que té tot el meu suport, el meu aval des de l’agraïment per totes les coses que significa per al futur del nostre país".

Respecte als rumors de les últimes setmanes sobre la fractura de Compromís, Morera es defensa i desmenteix que haja tingut res a veure en la no aprovació en primera instància del reglament de primàries dient que des de sempre ha concebut la política "com una gran cooperativa i no com una competència entre persones. Ara més que mai. Ho he demostrat sempre, buscant la unió, quan hi havia dificultats i en els millors moments, trobant consensos per assolir la millor solució".

I acaba el seu escrit demanant el suport dels militants per optar a les primàries. "Ara us demane humilment el vostre aval personal per ser candidat. I també la vostra ajuda durant els mesos vinents on, si actuem bé, marcarem l’agenda política dels pròxims vuit o dotze anys", assenyala Morera.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT