Esquerra Unida acusa Ciutadans de trair el seu programa electoral per "tancar la porta" a la rebaixa electoral del 5%

La formació taronja subratlla que no donarà suport a una modificació "de mínims"

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha acusat Ciutadans "d’absoluta manca de coherència" per "tancar la porta" a la reforma de la llei electoral al Parlament valencià, "en contra del que deia el programa amb el qual es va presentar a les eleccions”. Així ho ha dit Rosa Pérez, coordinadora general de la formació, que ha acusat "el partit taronja de canviar de postura segons com li bufa el vent" i de "voler canviar-ho tot perquè res no canviï”. 

“És especialment deplorable el bloqueig de Cs a la tramitació de la nova llei, perquè s'enquistarà en un sistema electoral que suposa tota una excepció en l’estat espanyol, i ens fa perdre una oportunitat magnífica d’avançar en democràcia, en participació i en representativitat política de les nostres institucions”, considera Pérez.

Pérez ha defensat el “deure ineludible d’establir mecanismes legals per tal de garantir una democràcia interna efectiva dintre dels partits polítics, i també una supressió de la barrera mínima electoral del 5%, per així tenir un Parlament autonòmic realment representatiu de la voluntat ciutadana”.

Cs: "No a una reforma de mínims"

Des de Ciutadans han contestat les crítiques d'Esquerra Unida assegurant que la formació taronja està a favor de la reforma electoral, però sempre que es compleixin les condicions que porten al programa electoral: una persona, un vot; més proporcionalitat; circumscripció única; llistes obertes; primàries als partits; sobre únic per rebaixar despeses electorals; rebaixa de la barrera electoral al 3%, i incompatibilitat de càrrecs.

"Si el tripartit vol només una reforma de mínims, Cs no li donarà suport. Volem una reforma de màxims", han remarcat des de la formació taronja.

PSPV, Compromís i Podem inicien la tramitació de la reforma electoral i deixen la seva aprovació en mans de Cs

Més continguts de

El + vist

El + comentat