País Valencià 03/04/2013

Esquerra Unida creu que la imputació de la infanta Cristina és prèvia a la de Camps i Barberá

El diputat Ignacio Blanco diu que "totes les persones que van participar als negocis d'Iñaki Urdangarín amb diners públics" donaran explicacions davant la justícia

Acn
1 min

ValènciaEl diputat i portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha assenyalat aquest dimarts que després de la imputació de la infanta Cristina pel 'cas Nóos', "vindran aviat altres dos imputacions" que són les de l'expresident valencià Francisco Camps i l'alcaldessa de València Rita Barberá".

Blanco ha remarcat que la imputació de la infanta precedeix a la de l'alcaldessa de València i l'expresident de la Generalitat Valenciana perquè "totes les persones que van participar en els negocis d'Iñaki Urdangarín i Diego Torres amb diners públics han de donar explicacions davant la justícia, tant els vinculats amb la trama empresarial com els vinculats a la trama política".

El diputat d'EUPV ha celebrat que s'hagi acabat d'"una vegada per totes" la "impunitat" amb la qual han actuat determinats "elements de la classe política i de la Casa Reial". Blanco ha afegit que Camps i Barberá hauran de donar també explicacions a les Corts Valencianes per uns fets que fins ara s'han negat a explicar.

El convenis que la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València van signar amb l'Institut Nóos per a l'organització de les jornades 'Valencia Summit' els anys 2004, 2005 i 2006 i per a l'assessorament de la candidatura de València als Jocs Europeus, que mai no es van arribar a celebrar, centren l'atenció de part de les investigacions judicials.

Aquestes jornades 'Valencia Summit' tenien l'objectiu d'esdevenir una cimera d'experts en l'organització de grans esdeveniments i van ser contractades entre el govern valencià, a través de la Ciutat de les Arts i de les Ciències i pel consistori que dirigeix Rita Barberá a través de la Fundació Turismo Valencia Convention Bureau.

stats