País Valencià 21/01/2013

Esquerra Unida es querella contra la diputada del PP enxampada regirant els armaris del seu despatx

La diputada Carlota Navarro, acusada d'espionatge, es justifica dient que estava comprovant la neteja perquè havia rebut queixes de l'empresa encarregada del servei

Acn
2 min
La diputada Rosa Pérez Garijo i la coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

ValènciaEl grup Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a la Diputació de València ha anunciat aquest dilluns que interposarà una querella contra la diputada del Partit Popular i vicepresidenta tercera de la institució, Carlota Navarro, per acusar-la d'espionatge. Així ho han anunciat als mitjans de comunicació la diputada provincial d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, i la coordinadora de la formació, Marga Sanz.

El grup demana investigar per què la diputada del PP va ser trobada per un assessor d'EUPV regirant els armaris als despatxos de la formació fora de l'horari habitual. Segons la resposta de la mateixa diputada, estava comprovant la neteja dels armaris perquè havia rebut queixes de la nova empresa encarregada del servei. Per la seva banda, el president de la Diputació, Alfonso Rus, va defensar la seva companya de partit dient que Navarro, en atenció al seu càrrec, està autoritzada a entrar als despatxos perquè és l'encarregada de la seguretat de l'edifici.

Aquestes justificacions van semblar insuficients per a Esquerra Unida i per això la formació política ha decidit interposar la querella anunciada aquest dilluns. La diputada d'Esquerra Unida a la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha lamentat que Rus "enlloc de demanar disculpes ha dit que tenen dret d'entrar als nostres despatxos". Pérez Garijo ha afegit que el grup ha conegut que Navarro va demanar l'accés a un guàrdia de seguretat.

Des d'Esquerra Unida es denuncia que l'"escorcoll" està relacionat amb la tasca de transparència i denúncia que està realitzant el grup a la Diputació de València. EUPV fonamenta la seva querella en el fet que la formació té personalitat jurídica pròpia i que el seu despatx està protegit per la inviolabilitat de les pertinences i documentació, segons ha explicat Pérez Garijo.

stats