Exempleats de Crespo Gomar admeten no haver treballat per a empreses assenyalades en el finançament del PSPV i el Bloc

La policia investiga el presumpte pagament per diverses empreses de serveis realitzats als partits

Extreballadors de l'agència de comunicació i marquèting Crespo Gomar van admetre en declaracions a agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola que no havien fet treballs per a les empreses assenyalades en la investigació pel presumpte finançament irregular del PSPV i el Bloc Nacionalista Valencià, i que no tenien coneixement que cap dels seus companys ho hagués fet. Així es recull en un ofici de la policia lliurat al jutjat d'instrucció número 1 de Benidorm (la Marina Baixa), un dels quatre que investiga aquest cas juntament amb dos de Madrid i un de Gandia (la Safor).

El sistema, segons apuntava el jutjat d'instrucció número 21 de València en la seva interlocutòria d'inhibició a favor d'altres instàncies perquè seguissin la investigació, es basaria en la idea que la mercantil Crespo Gomar SL "facturaria uns serveis a aquestes formacions polítiques durant la campanya electoral del 2007". "Del pagament se n'haurien fet càrrec altres empreses i no els destinataris dels serveis prestats mitjançant la confecció de factures falses que coincidien en la seva quantia amb les presentades per Crespo Gomar. Precisament aquesta empresa era la que facturaria a les terceres per serveis no prestats".

Un informe policial afirma que diverses empreses podrien haver pagat serveis electorals a PSPV i Bloc

Els investigadors es van centrar, des del 15 de febrer del 2017, en el rastreig "discret" de contractes públics adjudicats a l'empresa de comunicació i a altres de vinculades, que van permetre localitzar-ne set que van ser estudiats per la Intervenció General de l'Estat, que va concloure que en tots els processos d'adjudicació s'havia incomplert reiteradament la legislació aplicable en la matèria.

Així mateix, van prendre declaració a alguns dels antics empleats de Crespo Gomar. Amb el testimoni d'aquestes persones van poder desxifrar l'organització de l'empresa, la forma de funcionament després de l'arribada d'un encàrrec i que les societats Hospimar 2007, Metrovacesa, Lubasa, Egevasa i Burguer King no havien sigut clients de l'agència. És a dir, que cap dels entrevistats va reconèixer haver participat en cap campanya que tingués com a destinatari aquestes empreses ni tenia coneixement que cap dels seus companys ho hagués fet, segons constata la policia.

Més continguts de