País Valencià 25/10/2012

La Generalitat Valenciana rebrà 750 milions d'euros del FLA dels 1.060 milions promesos per Hisenda

Fabra reconeix que "les quantitats de les quals s'està parlant són insuficients" i assegura que intentarà que els diners arribin mitjançant qualsevol "instrument"

Efe
2 min

ValènciaEl govern valencià ha confirmat que la pròxima setmana espera rebre la primera transferència del fons de liquiditat autonòmic (FLA). Seran en total uns 750 milions d'euros, que estaran destinats al pagament d'interessos i de part del deute contret amb alguns proveïdors de la Generalitat Valenciana. Així ho han confirmat fonts del govern d'Alberto Fabra, que han recordat que l'executiu valencià ingressarà fins que acabi l'any els 1.060 milions d'euros del FLA aprovats pel ministeri d'Hisenda.

La Generalitat Valenciana considera que es tracta d'una "molt bona notícia" perquè li permetrà atendre el pagament d'interessos i també de deute que manté amb sectors com l'educatiu, el sanitari o el farmacèutic. Segons les mateixes fonts, d'aquests 750 milions d'euros, per exemple, 35 milions aniran destinats al pagament d'interessos, 118 a les farmàcies i 124 a despeses fixes, com les partides d'educació (30 milions), benestar social (18), correus (10), sanitat (1,9) o advocacia (700.000 euros).

El mateix president valencià, Alberto Fabra, s'ha referit a l'arribada dels diners del FLA. Ha estat en la sessió de control al govern valencià celebrada aquest matí, quan Fabra ha negat que el FLA comporti nous ajustos i condicions. El cap del Consell ha explicat a les Corts Valencianes que l'"única condició" que hi ha és el compliment del dèficit, i ha assegurat que l'executiu valencià estarà a finals d'any per sota de l'1% del dèficit.

Malgrat l'aparent bona notícia que suposa l'arribada del FLA, Fabra ha recordat que els 1.060 milions concedits per Hisenda al País Valencià (més els venciments de deute valorats en aproximadament 1.500 milions que també cobrirà l'Estat) és una quantitat molt allunyada dels 4.500 milions que en un primer moment el seu govern va sol·licitar al govern espanyol. Davant la "quantitat insuficient", Fabra ha assegurat que intentarà que els diners de l'Estat arribin mitjançant el FLA "o altres instruments".

stats