País Valencià 16/05/2013

Fabra demana als barons del PP contraris al dèficit asimètric que entenguin la situació del País Valencià

El president del govern valencià assegura que amb el mateix finançament, algunes autonomies que van complir l'objectiu de dèficit també haguessin superat l'1,5%

Efe
2 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assegurat avui que comprèn els presidents autonòmics que estan en contra del dèficit asimètric però que també vol que li comprenguin a ell per reclamar-ho. Fabra s'ha mostrat convençut que si a aquests presidents se'ls compara el finançament autonòmic que rep el País Valencià amb el que reben les seves autonomies, llavors estarien en la mateixa posició que ell, "reivindicant aquest dèficit asimètric".

Després d'insistir que, per descomptat, seguirà reclamant el dèficit asimètric, ha explicat que si el País Valencià hagués rebut el mateix finançament que Catalunya, Extremadura i Cantàbria s'hauria complert l'objectiu de dèficit en 2012 en el cas de la comparació amb Catalunya, s'hauria quedat en el 0,6 % en relació a Extremadura i hauria tingut superàvit comparat amb Cantàbria.

Fabra ha agregat que si altres comunitats haguessin rebut el mateix finançament que els valencians, Extremadura, per exemple, hauria tingut un dèficit del 4,38%, Cantàbria del 4,94% i Galícia del 3,96%, totes per sobre del registrat pel País Valencià en 2012 (3,45%).

El president Fabra ha remarcat que el País Valencià pateix una situació d'infrafinançament "que cal atendre" i que a més coincideix amb totes les comunitats del litoral mediterrani (Catalunya, Murcia, Andalusia i Balears), totes elles a favor de l'asimetria en els objectius del dèficit, ha assegurat.

Aquesta posició parteix que en totes elles es preveien uns ingressos propis o cedits "molt superiors" als quals s'han registrat, i que són de 2.000 milions d'euros menys des de 2007 en el cas de la valenciana. "Si no hi ha aportació per part de l'Estat, difícilment podem competir en igualtat de condicions" amb la resta de comunitats, ha conclòs el president valencià.

stats