Més de 500 carrers de València es veuran afectats pels talls al trànsit durant les festes de Falles

L'Ajuntament de València ha presentat el dispositiu especial per a les festes. Un total de 240 carpes instal·lades per les comissions falleres afectaran el trànsit de la ciutat

Tres dies abans que comencin oficialment les Falles del 2013, l'Ajuntament de València ha presentat aquest dimarts el dispositiu de seguretat i trànsit per a les festes; unes mesures especials que es posaran en marxa dimecres, 6, i que seran vigents fins al dia 20 de març.

Així, partir de dimecres de la setmana vinent es començaran a instal·lar les 240 carpes sol·licitades per les comissions falleres, una instal·lació que, juntament amb els monuments de les 249 falles grans, suposen el tall al trànsit de més de 500 carrers de la ciutat. El consistori sosté que ha establert itineraris alternatius i que garanteix els possibles moviments de bombers, ambulàncies, repartiment de menjar o trasllats a centres inclosos en els programes assistencials.

Durant el període de Falles, les urgències als hospitals de la ciutat seran reforçades, igual que el servei que oferirà el 112 entre els dies 15 i 19. La Creu Roja disposarà de 10 ambulàncies, 7 de bàsiques i 3 d'avançades, i també muntarà un hospital de campanya, així com dues postes a la plaça de l'Ajuntament i una altra al Jardí del Túria. Seran 100 els voluntaris de la Creu de Roja que prestaran servei a les Falles, mentre que el nombre d'agents de la Policia Local de servei durant els dies festius augmentarà fins als 1.000 efectius.

Per la seva banda, els Bombers de València ja han començat les tasques relacionades amb les Falles amb la revisió d'un total de 28 façanes de la plaça de l'Ajuntament. Després es procedirà a arreglar els desperfectes de 14 façanes per evitar la caiguda d'elements constructius que puguin perjudicar els ciutadans.

Per preparar la Nit de la Cremà, a partir del 16 de març, sis grups de bombers inspeccionaran l'emplaçament d'un total de 229 falles, i la nit de Sant Josep seran 345 els bombers que participaran en la Cremà, encara que n'hi haurà 73 que estaran de guàrdia al Parc Central. Al costat seu hi haurà 22 membres de Protecció Civil i 18 bombers d'altres localitats. El nombre de vehicles serà de 110.