El govern valencià concedirà les distincions del 9 d'Octubre al rei Felip VI i a la secessionista Reial Acadèmia de Cultura Valenciana

El ple del Consell ha acordat atorgar una de les seves distincions a títol pòstum a l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez

El ple del Consell d'aquest divendres ha aprovat concedir l'a lta distinció de la Generalitat Valenciana a Sa Majestat el rei Felip VI i a títol pòstum a l'expresident espanyol Adolfo Suárez, entre altres, en reconeixement "del seu compromís amb el futur d'un poble". Així ho ha donat a conèixer la portaveu del govern valencià, María José Català, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del govern.

El químic castellonenc premi Príncep d'Astúries d'investigació Avelino Corma i l'empresari Manuel Peláez, aquest darrer també a títol pòstum, són altres dels guardonats amb l'alta distinció, que es concedirà durant els actes oficials del pròxim 9 d'octubre, diada del País Valencià.

Entre altres distincions que s'atorgaran, destaca la distinció al mèrit cultural a l'entitat secessionista de la llengua Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV). És el segon any que el govern valencià decideix concedir una distinció a una entitat secessionista, ja que l'any passat el col·lectiu guardonat va ser Lo Rat Penat.

Així mateix, el govern que presideix Alberto Fabra ha aprovat la concessió de les distincions de la Generalitat Valenciana a l'associació benèfica Casal de la Pau, al Casino Antic de Castelló de la Plana, a l'Associació de Pares de Nens amb Càncer del País Valencià i a les associacions agràries ASAJA, AVA, FEPAC i la Unió de Llauradors.

La Generalitat Valenciana també concedirà medalles al mèrit esportiu a la judoka Ana Carrascosa i a les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, a l'àrbitre de futbol Antonio Miguel Mateu Lahoz, així com a l'esportista paralímpica Ruth Aguilar, integrant de la selecció espanyola d'atletisme adaptat.

Els escriptors valencians Laura Gallego i Manuel Vicent rebran el premi de les lletres, mentre que l'escola coral de Petits Cantors de València rebrà la distinció al mèrit cultural al costat de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV). La Reial Acadèmia de Medicina de València serà reconeguda amb la distinció al mèrit científic.

Més continguts de