País Valencià 12/07/2013

El Feslloch es prepara per acomiadar Al Tall i Obrint Pas, dos referents de la música en valencià

Una vintena d'actuacions completen el cartell del festival organitzat per Escola Valenciana

Salvador Almenar
2 min

Bell-llocLes actuacions dels grups Al Tall i Obrint Pas són el principal reclam de la setena edició del Feslloch. Ambdues formacions, que recentment han anunciat que s'acomiaden dels escenaris, es retrobaran aquesta nit amb bona part del seu públic tocant a l'escenari del principal festival de música en català que se celebra al País Valencià.

Aquesta fita musical, organitzada per Escola Valenciana, arriba enguany a la setena edició, i pels diversos escenaris instal·lats a Bell-lloc (la Plana Alta) hi passaran durant els tres dies del festival més d'una vintena de grups.

Les actuacions a l'escenari principal començaran a un quart de nou dels vespre amb l'espectacle 'Nus', de Miquel Gil i Pep Gimeno 'Botifarra'. A la nit, Al Tall serà un dels caps de cartell que oferirà, a partir de dos quarts d'onze de la nit, un dels seus últims concerts al País Valencià, després que a l'octubre del 2012 van anunciar la dissolució de la formació musical.

Després serà el torn de les formacions El Trineu Tanoka i Mugroman, que deixaran pas a un dels altres plats forts de la nit i del festival. A un quart de tres, Obrint Pas, el grup més internacional del panorama musical valencià i que també recentment va anunciar que deixava els escenaris, almenys momentàniament, interpretaran els seus temes més coneguts davant d'un públic que omplirà el recinte del festival. Segons els organitzadors, a hores d'ara ja s'han desbordat totes les previsions d'assistència per a aquest divendres.

Les actuacions continuaran de la mà d'Orxata, Almorranes garrapinyaes i, a tres quarts de set, el DJ Biano posarà fi a aquest segon dia del festival. Ahir, les bandes Tirant lo rock, 121dB, Odi, Pepet i Marieta, Atzukak i Escak al rei van donar el tret de sortida a l'edició d'enguany del Feslloch.

Per demà, dissabte, hi estan previstos els concerts dels grup El Diluvi, Arrap, Pellikana, Aspencat, Vertigen, Atzembla i Lilit i Dionís, i hi posarà el punt final la música electrònica del DJ Escala i Corda Selectors. Les actuacions començaran a tres quarts d'onze de la nit. Un parell d'hores abans, a les deu, el còmic i humorista valencià Xavi Castillo presentarà un dels seus espectacles a l'escenari principal.

stats