País Valencià 25/03/2013

El portaveu dels socialistes valencians, Francesc Romeu, advoca per la fi de la monarquia

El vicesecretari del PSPV prefereix una república per a Espanya perquè la monarquia espanyola no és transparent i "està aombrada per la corrupció i el descrèdit"

Efe
1 min
El portaveu del PSPV, Francesc Romeu, en una imatge d'arxiu.

ValènciaEl vicesecretari i portaveu del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Francesc Romeu, vol per a Espanya "un sistema més democràtic, com la república". En una entrada publicada ahir titulada 'Preparada l'abdicació del rei?', Romeu respon a aquesta pregunta i assegura que "això és el que sembla tenir ja preparat RTVE".

"La veritat –afegeix– és que el cansament no només és del rei: la societat espanyola també està cansada d'una monarquia que, a part de no ser transparent, està aombrada per la corrupció i el descrèdit". Segons el portaveu dels socialistes valencians, seria una "vergonya" que el rei decidís abdicar en aquest moment de "crisi social, institucional i econòmica que estem vivint", perquè "la monarquia també té alguna responsabilitat" de la situació actual.

Francesc Romeu considera que "les institucions que representen els ciutadans han de ser transparents, democràtiques i basar-se en els principis d'elecció universal i d'igualtat". "Per això –afegeix–, val més un sistema més democràtic com la república, que pot canalitzar millor les solucions que la societat espera, sobretot, donant més llibertat, control, participació, igualtat i vot secret".

stats