Francisco Camps nega tota relació amb el cobrament il·legal de comissions i l'existència de caixes B al PP valencià

L'expresident de la Generalitat Valenciana adverteix que es querellarà contra qui el vinculi amb el cas Imelsa

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha desmentit "rotundament" la seva implicació en el cas Imelsa i ha amenaçat de querellar-se contra qui hi impliqui "directament o indirectament, qui calumniï o injuriï i qui taqui fins i tot lleument" el seu honor.

Així s'ha manifestat l'excap del govern valencià en un comunicat difós després de l'aixecament del secret del sumari de la peça principal del cas Imelsa i saber-se que l'exgerent d'aquesta empresa pública Marcos Benavent implica Francisco Camps, els exvicepresidents Víctor Campos i Gerardo Camps i l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus en el cobrament i repartiment de comissions il·legals que provenia d'adjudicacions d'obres de construcció de col·legis.

Sobre aquest tema, Camps assevera: "Desmenteixo rotundament la informació que m'implica en el cas anomenat Taula. Em ratifico en la roda de premsa que vaig fer el gener passat sobre aquesta qüestió".

" Ni contractes, ni favors, ni caixes B, ni finançament irregular, ni cobraments ni connexió amb la seu nacional del PP. Ni converses de cap tipus amb els implicats en aquest assumpte que desconec absolutament", sentencia.

Font de Mora també es defensa

El diputat del PP a les Corts Valencianes i exconseller d'Educació Alejandro Font de Mora també ha volgut sortir al pas de les informacions que, segons el testimoni de Marcos Benavent, l'impliquen en el repartiment de comissions dins el denominat cas Imelsa. El vicepresident segon de les Corts ha negat aquestes acusacions, que considera una "calúmnia" perquè li estan "imputant un delicte".

Als passadissos de les Corts, Font de Mora ha dit "estar sorprès", i ha afegit: "D'aquests fets que aquest senyor m'atribueix no en tinc absolutament cap notícia. En tota la meva gestió sempre he procurat portar una política d'honradesa i d'honestedat a nivell personal i institucional: no he consentit mai cap tipus d'il·legalitat".

"Tant és així –ha afegit– que al llarg de les múltiples reunions que un té, amb múltiples empreses que realitzen obra publica educativa, jo en vaig promoure una a nivell multitudinari per demanar que se'm digués si en algun moment es rebia algun tipus de petició de diners manifestament il·legals per jo prendre mesures".

Font de Mora ha assenyalat que recorda "perfectament" una reunió que va tenir lloc a La Calderona "davant múltiples testimonis", entre ells, ha dit, diversos "empresaris de la construcció".

"A l'hora del cafè em vaig aixecar i vaig dir: 'El propòsit d'aquesta reunió és dir-los a vostès que, si en algun moment algú els demana alguna cosa que no correspon, els demana diners, han de dir-m'ho a mi, perquè jo faré immediatament que aquesta persona desaparegui de l'administració i tingui la repressió judicial que correspongui'. Jo hauria fet això, efectivament, no els càpiga cap dubte".

Preguntat per com afronta a partir d'ara aquest procés, Font de Mora ha respost: "No ho sé, ho hauré de consultar, perquè jo no entenc de dret".