La justícia denega la petició de Francisco Camps de prohibir les informacions que el relacionen amb el cas Imelsa

L’expresident de la Generalitat Valenciana va denunciar dilluns una presumpta revelació de secrets d'una causa sotmesa al secret de les actuacions

El jutjat d’instrucció número 13 de València ha desestimat les mesures cautelars sol·licitades per l'expresident de la Generalitat Valenciana  Francisco Camps per prohibir la publicació d'informacions que el vinculin amb les diligències del cas Imelsa, instruïdes pel jutjat 18 de la ciutat.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, Camps va interposar una denúncia al jutjat de guàrdia dilluns a la matinada per un delicte de revelació de secrets que, segons ell, haurien comès la Guàrdia Civil, la Fiscalia o el jutjat instructor, i demanava que es prohibís l'emissió d'una informació que va avançar la Cadena SER aquell dia. L’emissora informava que els investigadors apuntaven a Camps com el recaptador de la caixa 'B' del PP valencià, informacions que l’expresident va negar en roda de premsa.

El TSJ valencià afegeix que Camps va sol·licitar igualment que la prohibició de "qualsevol tipus de conversa, comentari o referència que impliqui o esmenti el denunciant [...] de qualsevol manera, encara de forma indirecta o mer comentari o conjectura", es fes extensiva a altres mitjans de comunicació que poguessin tenir accés a dades protegides pel secret de sumari que regeix sobre el cas Imelsa o sobre aquelles diligències relacionades amb el mateix cas que puguin obrir-se en altres tribunals per raó de competència territorial o material.

En la seva resolució, la magistrada considera que la informació que ha facilitat el jutjat instructor, a través del gabinet de comunicació del TSJ valencià sobre aquesta causa, en la qual s'investiguen adjudicacions fraudulentes en diverses administracions públiques a canvi de comissions il·legals, està emparada pel protocol de comunicació del Consell General del Poder Judicial.

El jutjat va denegar així, i de conformitat amb el criteri de la fiscal, l'adopció de la mesura cautelar sol·licitada per Camps en entendre que " qualsevol norma limitadora de drets només pot ser interpretada restrictivament". La magistrada afegeix que en aquest cas "no concorre cap raó ni motiu acreditat que determini ni justifiqui l'adopció de mesura cautelar".

El + vist

El + comentat