País Valencià 23/04/2013

L'oposició creu que la declaració de González Pons apropa Camps a la imputació en el cas Nóos

El testimoni judicial de l'exconseller valencià i actual vicesecretari del PP apunta a l'expresident Camps com a responsable dels contractes amb Urdangarin

Acn
2 min
L'expresident valencià Francisco Camps el 20 de juliol del 2011, quan va anunciar que deixava la presidència com a "sacrifici personal" per beneficiar el PP.

ValènciaLa declaració judicial de l'exconseller valencià i actual vicesecretari d'estudis i programes del Partit Popular, Esteban González Pons, posa més a prop de la imputació en el cas Nóos l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps. Almenys així ho creuen els partits polítics valencians després de conèixer a través dels mitjans de comunicació la declaració del diputat del PP.

Segons informen aquest dimarts la Cadena SER i 'El País', González Pons hauria assenyalat Camps com a responsable de les signatures dels contractes entre el govern valencià i l'Insituto Nóos, dirigit per Iñaki Urdangarin, per a l'organització de la candidatura de València als Jocs Olímpics Europeus, que mai no es van arribar a celebrar.

Arran d'aquestes informacions, el síndic de Compromís, Enric Morera, ha assenyalat que tot apunta a una pròxima imputació. En la seva opinió, "Pons, en la seua declaració davant el jutge Castro, eludeix la seua responsabilitat i implica directament Camps indicant que l'expresident va ser el responsable que es firmés el 23 de desembre de 2005 el conveni amb Nóos per als Jocs Europeus".

"Per tant, després d'aquesta declaració, és molt previsible que Camps hagi de donar resposta davant el jutjat per la firma d'aquest conveni i per tots els indicis que hi ha, el més normal és que ho faça en qualitat d'imputat", ha conclòs.

En una línia semblant, el diputat i portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha declarat que "la figura política de Camps dista molt d'estar rehabilitada malgrat el que diguen els seus partidaris perquè, a més, el seu futur judicial és molt negre, ja que podria ser imputat en qualsevol moment".

"Les declaracions de González Pons tornen a deixar en evidència que Camps, des de la Generalitat, va ser el padrí dels negocis d'Urdangarin", ha assenyalat.

El diputat ha criticat també l'actuació de González Pons. En la seva opinió, l'actual diputat del PP a Madrid era llavors conseller de Presidència "i no se'l pot eximir de responsabilitat, perquè quan algú signa un paper, i a més formant part del govern, està assumint les conseqüències dels seus actes", ha conclòs. I és que González Pons va ser l'encarregat de signar el conveni per a la celebració dels Jocs Europeus.

stats