Publicitat
Publicitat

La Generalitat Valenciana s'adhereix a l'escrit d'acusació de la Fiscalia per recuperar els fons defraudats per l'Instituto Nóos

L'Advocacia de la Generalitat es va personar per la via civil en el cas el febrer de 2013 amb l'objectiu de recuperar els diners percebuts indegudament per Nóos

La Generalitat Valenciana s'ha adherit a les peticions del ministeri fiscal en el 'cas Nóos' en el que es refereix únicament al possible perjudici econòmic causat per l'Instituto Nóos a les arques públiques, amb la finalitat de recuperar els fons pels quals haguera pogut resultar perjudicada.

Segons han indicat a EFE fonts del govern d'Alberto Fabra, l'Advocacia de la Generalitat, que està personada per la via civil en el 'cas Nóos', ha presentat un escrit en el qual s'adhereix a les peticions del ministeri fiscal en el que es refereix exclusivament al possible perjudici econòmic per a les arques públiques causat per la signatura de diversos convenis amb la fundació d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres.

El govern valencià va acordar el febrer de 2013 autoritzar a l'Advocacia de la Generalitat per personar-se per la via civil en el 'cas Nóos', amb l'objectiu de garantir "que qualsevol euro percebut indegudament per l'Instituto Nóos torne a la Generalitat".

La Ciutat de les Arts i les Ciències S.A. (Cacsa), dependent de la Generalitat, i la Fundación Turismo Valencia Convention Bureau, dependent de l'Ajuntament de València, van subscriure convenis amb l'Instituto Nóos per a organitzar tres edicions de la cimera esportiva 'Valencia Summit'. Nóos va percebre per les edicions celebrades entre 2004 i 2006 un total de 3,6 milions d'euros de Cacsa i de Turismo Valencia, en concepte de cànon fix (1.044.000 euros per edició) més les despeses de l'organització de l'esdeveniment.

L'entitat presidida per Urdangarin també es va oferir per preparar la candidatura de València als Jocs Olímpics Europeus, que mai van arribar a celebrar-se. Amb aquest objecte, l'any 2005 es va signar un conveni a través de la Societat Gestora per a la Imatge Estratègica i Promocional de la Generalitat amb l'Instituto Nóos.

El cost del conveni era de tres milions d'euros, encara que la Generalitat solament va pagar 382.203 euros per un informe, i va retornar 123 factures per dos milions d'euros per no considerar que el seu pagament estava justificat.

En la branca valenciana d'aquest cas hi ha cinc imputats encara que el fiscal tan sols ha demanat l'obertura de judici oral contra quatre d'ells. Així, en el seu escrit d'acusacions presentat hui al jutge instructor el cas ha exonerat al vicealcalde de València i president de la Fundación Turismo Valencia Convention Bureau, Alfonso Grau, i acusa i demana  penes d'entre 6 i 8 anys de presó per a l'exsecretari autonòmic de Turisme Luis Lobón, els exdirectors de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) José Miguel Aguilar i Jorge Vela, i l'exresponsable jurídica de Cacsa Elisa Maldonado.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT