Publicitat
Publicitat

La Generalitat Valenciana assegura que el Palau de les Arts "ja no paga" a la seua intendent dietes com les de l'any 2005

La conselleria de Cultura destaca que enguany, per primera vegada des de la seua obertura, el coliseu valencià "tindrà dèficit zero"

La conselleria de Cultura ha reivindicat hui que el Palau de les Arts Reina Sofia tancarà l'exercici 2014 "amb dèficit zero", per primera vegada des del començament de la seua activitat l'any 2005, i ha destacat que "ara no es paguen viatges ni dietes" com les d'aquell any 2005.

Fonts de la conselleria s'han pronunciat així després que Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) haja donat a conèixer en roda de premsa que les despeses de la intendent del Palau de les Arts de València, Helga Schmidt, en viatges, dietes i desplaçaments entre els anys 2005 i 2011 pagats amb diners públics ascendeixen a 391.261 euros.

Les mateixes fonts han recordat que la nova direcció econòmica del Palau de les Arts va marcar per als seus membres els mateixos criteris que s'apliquen als alts càrrecs de la Generalitat per a viatges i dietes, com és viatjar en classe turista i en companyies aèries de baix cost, així com límits en l'ús d'hotels i dietes.

"Per tant, en l'actualitat aquestes despeses dels anys 2005 a 2011 no es produeixen en el Palau de les Arts, i estan totalment fiscalitzades", destaquen les mateixes fonts.

La conselleria de Cultura ha ressaltat l'èxit que suposa que el coliseu valencià vaja a tindre per primera vegada "dèficit zero", que ha sigut possible gràcies a les noves mesures de gestió que ha engegat l'actual Consell per "controlar la despesa i millorar la rendibilitat de la infraestructura".

Entre aquestes iniciatives, han destacat la modificació dels estatuts per separar la gestió del Palau de les Arts en dos òrgans, l'administratiu i econòmic i l'artístic, de manera que el director econòmic, financer i administratiu del Palau de les Arts és el que controla els comptes.

A més, han assenyalat que s'han controlat les despeses de personal i de representació, s'ha creat una nova estructura organitzativa, i s'han tret a licitació els contractes "més importants".

La conselleria de Cultura reivindica que enguany s'ha reduït la despesa en dos milions d'euros respecte a 2013, en passar dels 25,06 milions d'euros de despesa de 2013 als 23 milions de 2014, "tot açò sense minvar la qualitat artística i operística".

D'altra banda, el director econòmic i administratiu del Palau de les Arts ha "certificat" que el gener passat es va posar a la disposició del grup EUPV documentació sobre despeses de viatges, allotjaments i restauració del Palau, i que la diputada Esther López "es va negar a signar la diligència de compareixença de retirada de la documentació".

A més, han assenyalat que des del 30 d'abril hi ha expedients pendents de ser retirats per Esquerra Unida, sense que "s'haja personat cap representant d'aquest grup parlamentari".

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT