País Valencià 18/07/2013

La Generalitat Valenciana assegura que no donarà "ni un duro més" al València Club de Futbol

El govern valencià confia també en què la justícia confirmi que queda alliberat d'avalar un crèdit sol·licitat per la Fundació VCF a Bankia

Europa Press
2 min

ValènciaEl conseller d'Economia, Máximo Buch, ha assenyalat aquest dijous que la Generalitat Valenciana no donarà "ni un duro més" al València Club de Futbol "tret que sigui per mandat i per imperatiu" legal. Així mateix, ha instat a donar "una oportunitat" als gestors actuals de la fundació i confia que el deute de 81 milions amb Bankia s'"amortitzi en un termini raonable" i, amb això, "s'extingiria el nostre aval".

Buch ha comparegut en la Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes, a petició del PSPV i d'Esquerra Unida del País Valencià per explicar els avals de l'Institut Valencià de Finances (IVF) als club de futbol valencians i els objectius i accions del govern d'Alberto Fabra en relació amb el València C.F. i sobre la Fundació del València.

El conseller, després de les crítiques de l'oposició sobre els avals, ha assenyalat que quan es van concedir "eren uns altres temps" en els quals "totes les administracions de tot color polític" ajudaven els clubs de futbol. A més, ha indicat que el futbol "és un atractiu turístic que posa a Espanya en el mapa" i que serveix "per a la dinamització de l'economia i del turisme".

Tot i les seves explicacions, Buch ha assegurat que avui no es concedirien perquè "no hi ha recursos per donar avals" per aquestes quantitats de diners". El conseller ha dit que la Generalitat Valenciana no donarà "ni un duro més" al València C.F. "tret que sigui per mandat i per imperatiu" de la justícia.

Máximo Buch ha instat a donar-los "una oportunitat" als gestors de la fundació que, considera, "estan donant passos en la direcció correcta". Així, confia que el deute de 81 milions de la Fundació del València C.F. amb Bankia "s'amortitzi en termini raonable" i, amb això, "s'extingiria el nostre aval".

El titular d'Economia, qui ha instat a la "responsabilitat" dels grups per debatre aquestes qüestions "sense ànim polèmic o de rendibilitat política", ha destacat que el govern valencià "no té cap intenció de convertir-se en propietari de cap institució esportiva".

stats