País Valencià 11/04/2013

Burjassot ret homenatge a Guillem Agulló 20 anys després del seu assassinat

Dues-centes persones es reuneixen a la plaça Emilio Castelar per recordar el seu veí, mort a mans d'un neonazi

Salvador Almenar
1 min
Moment de l'homenatge del 20è aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló.

ValènciaFamiliars, amics i veïns de Guillem Agulló s'han reunit aquesta tarda a la plaça Emilio Castelar de Burjassot per retre-li homenatge 20 anys després del seu assassinat. Gairebé dues-centes persones han recordat el jove antifeixista i independentista mort a mans d'un membre de moviments d'extrema dreta.

Dos membres de l'associació cultural Ca Bassot han estat els encarregats de llegir el manifest en el qual han recordat que l'assassí de Guillem Agulló tornarà "als jutjats pels delictes de pertinença reconeguda a grups feixites i criminals". Han denunciat que, tot i això, la justícia no va reconèixer el component polític del crim.

"Guillem és en cadascú de nosaltres, en cada organització germana que el recorda, en cada poble que li dedica un carrer, en la música, en la literatura, en el jovent nacinalista i antifeixista i en totes i tots aquells que fan un pas per eradicar el feixisme, el sexisme i la xenofòbia", explica Ca Bassot en el seu comunicat.

Com cada aniversari i concentració en record del jove assassinat, els assistents han acabat l'acte cridant, "Guillem Agulló, ni oblit ni perdó". Dissabte, Burjassot acollirà un altre homenatge a Guillem Agulló amb una manifestació i un concert dels Obrint Pas, Feliu Ventura i Atzembla.

stats