Ignacio Blanco, Esther López Barceló i Jesús Monleón seran els candidats d'Esquerra Unida per València, Alacant i Castelló

Els militants i simpatitzants trien l'actual portaveu adjunt en les Corts de la formació, Ignacio Blanco, com a candidat a la presidència de la Generalitat

L'Assemblea de Primàries d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) va ratificar aquest diumenge les llistes electorals de les tres circumscripcions per a les eleccions autonòmiques de maig de 2015, amb Ignacio Blanco, Esther López Barceló i Jesús Monleón com a caps de cartell per València, Alacant i Castelló, respectivament.

Un total de 283 delegats de tots els col·lectius d'Esquerra Unida van votar ahir en una assemblea en la qual la coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, va destacar "l'esplèndid" treball que ha fet l'organització en aquestes primàries, "on ha guanyat la democràcia i Esquerra Unida ".

Sanz va felicitar Blanco –que serà el candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana després d'obtindre més vots que la candidatura de Marga Sanz– i va qualificar el seu company de grup parlamentari com un "magnífic candidat" i va assenyalar que junts treballaran "com una pinya" perquè maig aconsegueixin guanyar el govern valencià.

Per la seva banda, Blanco va agrair també a Marga Sanz el treball conjunt i el "tàndem" que han format des de 2011 i que, segons va assegurar, continuaran formant a partir de maig de 2015.

En el seu discurs de tancament de l'assemblea, el recent elegit candidat va mostrar el seu "orgull per representar el millor projecte polític per a la classe treballadora i per al País Valencià per història, per militància i per programa, així com la grandíssima responsabilitat de derrotar el PP i canviar les polítiques de dretes".

Blanco va subratllar la necessitat "d'acabar amb els corruptes, els saquejadors dels diners públics, amb els 'botiflers' que ens han deixat sense RTVV i estan desmantellant de facto el nostre autogovern". Per això, va reclamar a la seva organització "unitat i cohesió interna, pedagogia per explicar el nostre programa i ambició guanyadora".

"Volem la Generalitat Valenciana per al poble, per a les víctimes del metro, que encara esperen justícia i reparació, per a les persones amb dependència o discapacitat, que pateixen un copagament il·legal, per als 600.000 aturats, per a les associacions i plataformes que lluiten per la escola pública, pel valencià, pel nostre territori, per la nostra cultura, per als moviments socials que lluiten a peu de carrer contra un capitalisme salvatge que destrossa vides ", va incidir.

El candidat d'EUPV va avançar que entre els objectius de la formació s'hi troben la reversió dels processos privatitzadors en la sanitat i l'ensenyament; una auditoria del deute "generat per la usura de les entitats financeres i per la política de fastos i les trames de corrupció del PP"; una reforma fiscal progressiva; una RTVV pública, plural, en valencià i de qualitat, i "una comissió de la veritat per conèixer els crims polítics comesos durant els 20 anys de cleptocràcia".

'Concretant sommis'

Durant l'assemblea també es van debatre en el plenari les línies programàtiques 'Concretant somnis per a un nou País Valencià', que van estar aprovades per 202 vots a favor i 3 abstencions. Aquestes línies es desenvoluparan en el programa electoral que la formació d'esquerres aprovarà en una propera convenció programàtica.

A l'assemblea han assistit convidades altres organitzacions com CCOO-PV, Escola Valenciana, Els Verds del País Valencià i Acció Cultural del País Valencià, entre d'altres.

Més continguts de