Impulsen una aplicació mòbil per incentivar el comerç en valencià

Plataforma per la Llengua posa en marxa la versió valenciana de CatalApp

La Plataforma per la Llengua del País Valencià ha presentat aquest dimecres la ValenciApp, una aplicació per a telèfons mòbils que pretén "impulsar el comerç en la nostra llengua i incentivar que les empreses considerin el valencià com un factor positiu per la seva activitat".

La ValenciApp, disponible tant al sistema operatiu Android com iOs, permet valorar l’atenció oral, escrita i virtual del valencià en els establiments comercials. Amb ella, els usuaris poden avaluar i comentar l'ús que es fa de la llengua en més d'1,5 milions de comerços i establiments geolocalitzats mitjançant la plataforma Google Maps.

Segons han explicat els seus impulsors, el funcionament de la ValenciApp és "senzill i intuïtiu" i classifica els establiments en funció de la seva responsabilitat lingüística. L’usuari pot valorar, amb un rang de cinc opcions, l’ús del valencià als establiments que desitgi, a més de compartir a les xarxes socials la seva experiència. A més, la Plataforma per la Llengua tramitarà uns adhesius de reconeixement lingüístic als establiment que acumulen millors valoracions.

50.000 descàrregues arreu del domini lingüístic

L'aplicació, amb el format de CatalApp a la resta de territoris del domini lingüístic, ja supera les 50.000 descàrregues, el que ha estat qualificat pels seus impulsors com "un èxit". Al País Valencià s’han valorat uns 2.000 establiments, que compten amb 4.500 puntuacions, el 70% de les quals són positives.