L'Ajuntament de València impedirà l'entrada de l'autobús de l'entitat Hazte Oír

El col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals ha convocat avui una concentració davant les Corts a les 19.00 h

L'autobús d'Hazte Oír, l'associació ultracatòlica que ha iniciat una campanya contra les lleis que reconeixen la diversitat sexual dels menors, no serà rebut a València. L'Ajuntament ha anunciat que, en el cas que el vehicle visiti la ciutat, l a Policia Local bloquejarà i impedirà la seua circulació. H o ha explicat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato , que assegura que el missatge publicitari de l'autobús viola l'article 13 de l'ordenança municipal de publicitat i l'article 73 de la llei del m enor de la Comunitat Valenciana. En concret, el vehicle inclou frases com: " Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin" i "Si neixes home , ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho" .

Aquesta resposta institucional es produirà si finalment l'autobús intenta visitar la ciutat, una circumstància gens segura, després que la Policia Municipal de Madrid immobilitzés l’autobús ahir i l'Ajuntament de Madrid anunciés una denúncia davant la Fiscalia. De fet, a hores d'ara el vehicle està immobilitzat fins que aquesta instància jurídica es pronuncií.

A més, i ja des de l’àmbit civil, el col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals ha convocat avui una concentració davant les Corts a les 19.00 h.

La previsió inicial era que després de Madrid l'autobús visités València , Barcelona, Saragossa , Pamplona , Bilbao, Sant Sebastià i Vitòria durant els pròxims dies.

El + vist

El + comentat